Mugla Valisi Akbiyik Sehit Aileri Ve Gaziler Ile Iftar Yemeginde Bir Araya Geldi

Mugla Valiligi ile Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü tarafindan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Sehitleri anma programi çerçevesinde sehit aileleri ile gazilere iftar yemegi verildi.

Mugla Valisi Akbiyik Sehit Aileri Ve Gaziler Ile Iftar Yemeginde Bir Araya Geldi
Mugla Valisi Idris Akbiyik ve Esi Sevim Akbiyik, Mugla Sitki Koçman Üniversitesi AKM salonunda düzenlenen Iftar programinda Mugla Il Müftüsü Yasar Çapçi tarafindan sehitler için dua edildi.

Iftar programinda konusma yapan Mugla Valisi Idris Akbiyik, "Basi rahmet, ortasi magfiret, sonu ebedi azaptan kurtulus olan 11 ayin sultani Ramazan ayinin herkese hayirlar getirmesini diliyorum. Bu mübarek ayda soframizi sereflendirdiginiz için her birinize ayri ayri sükranlarimi sunuyorum. Sizlerin nezdinde tüm sehit yakinlarimiza ve gazilerimize ülkesi ve milleti için canini vermeye hazir sekilde görev yapan kahraman askerlerimize, polislerimize, jandarmalarimiza, sahil güvenlik unsurlarimiza, gerektiginde düsmanin ve hainlerin silahlarina gögsünü siper etmeye hazir her bir vatandasimiza sükranlarimi sunuyorum. Rabbim hepsini korusun, muhafaza etsin, ayaklarina tas degdirmesin. Bu aziz vatan, bu ülke, bizlere sehitlerimizin ve gazilerimizin mirasidir. Bunun için sehitlerimizin aziz hatiralarini sonsuza dek yasatmak, emanetlerine sahip çikmak hepimizin görevi ve sorumlulugudur. Sehit yakinlarimiz ve gazilerimiz bizim gözbebegimizdir. Basimizin tacidir. Vatan ugruna canini hiçe sayan kahraman gazilerimizin gögüslerinde tasidiklari madalyalar milletimizin serefidir, onurudur. Eger bugün ülkemizde rahat yasayabiliyorsak, gelecegimize umutla bakabiliyorsak, biz bunu sehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Sehit Ailelerimizin ve gazilerimizin her meselelerinde yanlarinda olmak, gönüllerini hos etmek boynumuzun borcudur. Rabbim tüm sehit yakinlarimizi insallah cennetiyle, cemaliyle, sevgili habibine komsu olan sehitlerimizle beraber hasr-u cem eylesin. Bu duygularla Ramazan’i Serifinizin tekrar mübarek olmasini diliyorum. Cenab-i Allah bizi bu mübarek günlere eristirdigi gibi kadir gecesine ve bayram sabahina da ulastirsin. Oruçlarimizi makbul, sofralarimizi her daim bereketli kilsin. Ramazan ayinin ilimiz, ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlik için hayirlara vesile olmasini Rabbimden niyaz ediyorum. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari basta olmak üzere vatan için, bayrak için canlarini seve seve feda eden aziz sehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmetle, minnetle, saygiyla aniyorum. Ruhlari sad olsun, mekânlari cennet olsun. Gazilerimize de sükranlarimi sunuyorum. Iftarimiza tesrifleriniz için sizlere bir kez daha tesekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA