Misirli Bakan Shoukry Açiklamasi 'ABD'nin Refah'a Yapilacak Operasyonun Sonuçlarini Israil'e Açikça Belirtmesi Gerekiyor'

Misir Disisleri Bakani Sameh Shoukry, Birlesmis Milletler Yakin Dogu’daki Filistinli Mültecilere Yardim ve Bayindirlik Ajansi (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini ile görüsmesinin ardindan düzenlenen basin toplantisinda, Israil’in Gazze’nin güneyindeki Refah kentine saldiri düzenleme planina deginerek, "ABD’nin Refah kentine yapilacak herhangi bir askeri harekatin sonuçlarinin ne olacagini Israil’e açikça belirtmesi gerekiyor" dedi.

Misirli Bakan Shoukry Açiklamasi 'ABD'nin Refah'a Yapilacak Operasyonun Sonuçlarini Israil'e Açikça Belirtmesi Gerekiyor'
Misir Disisleri Bakani Sameh Shoukry baskent Kahire’de Birlesmis Milletler Yakin Dogu’daki Filistinli Mültecilere Yardim ve Bayindirlik Ajansi (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini ile bir araya geldi. Misir Disisleri Bakanligi Sözcüsü Ahmed Abu Zeid görüsmede Shoukry’nin Lazzarini’ye ülkesinin UNRWA’ya olan tam destegini ilettigini belirtirken, Shoukry’nin "Israil’in yardim girisine koydugu engellerin kaldirilmasi ve Gazze Seridi’ndeki aç birakma ile toplu cezalandirma taktiklerinin sona erdirilmesi gerekliligini" ele aldigini ifade etti.



"Açiklamalar yeterli degil"

Görüsmenin ardindan Lazzarini ile ortak basin toplantisinda konusan Shoukry, Israil’in Gazze Seridi’nin güneyindeki Refah kentine planladigi saldiriya deginerek, "ABD’nin, Gazze’nin güneyinde Misir sinirindaki Refah kentine yapilacak herhangi bir askeri harekatin sonuçlarinin ne olacagini Israil’e açikça belirtmesi gerekiyor" dedi.

ABD tarafindan Refah operasyonuna iliskin yapilan karsi açiklamalara deginen Shoukry, "Açiklamalar yeterli degil, muhalefet olmak yeterli degil. Böyle bir ihtimali reddettiklerini belirten uluslararasi toplum ve ABD’ye düsen görev, çagrilarina kulak verilmemesi halinde bunun sonuçlarinin ne olacagini açikça ortaya koymaktir" seklinde konustu.

Shoukry, Refah’a yönelik kara saldirisinin yol açacagi insani sonuçlarin ve can kayiplarinin felaket düzeyde olacagi uyarisinda bulundu.
Kaynak: İHA