Kestel Belediyesi'nden Gölcük Ve Ümitalan'a Dügün Salonu

Kestel Belediyesi tarafindan Gölcük ve Ümitalan mahallelerinde tamamlanan dügün salonlari düzenlenen törenlehizmete açildi.

Kestel Belediyesi'nden Gölcük Ve Ümitalan'a Dügün Salonu
Kestel Belediyesi’nin Gölcük ve Ümitalan mahallerinde baslattigi dügün salonu projeleri tamamlandi. Kirsal mahalle sakinlerine ücretsiz olarak hizmet verecek olan toplamda 500 kisilik dügün salonlarinda mutfak, mescit, gelin-damat odasi, otopark ve engelli tuvaletleri bulunuyor. Kestel Belediyesi tarafindan hizla tamamlanan dügün salonlarinda basta dügün olmak üzere mevlit, toplanti, dogum günü gibi her türlü etkinlik yapilabilecek. Öte yandan dügün salonlarinin açilis töreni vatandaslarin yogun katilimiyla gerçeklesti. Köy iftarinin ardindan ardindan gerçeklesen kurdele kesimiyle 2 dügün salonu Gölcük ve Ümitalanlilarin hizmetine açildi.

"Kirsal mahallelerimizin en büyük ihtiyaçlarindan birini hayata kazandirdik’’

Açilisin ardindan konusan Kestel Belediye Baskani Önder Tanir, “Kestel’imizin bazi kirsal mahallerinde dügün salonlarimiz bulunmakta. Bunlarin genisletme, bakim ve onarimlarini düzenli olarak yapmaktayiz. Ancak Gölcük ve Ümitalan Mahallelerimizde mevcut bir dügün salonu yoktu. 2019 yilinda göreve geldigimizde bu 2 mahallemize, dönem henüz bitmeden dügün salonu sözü vermistik. Çok sükür Gölcük ve Ümitalan mahallelerimiz, hak ettikleri dügün salonlarina bugün itibariyle ulasti. Kirsal mahallelerimizin en büyük ihtiyaçlarindan birini 2 köyümüze kazandirdik. Hemsehrilerimiz tarim ve hayvancilikla ugrastiklari için yaz aylarini tarlada ve yaylalarda geçiriyor. Bu sayede dügünlerini kisin soguk havaya ragmen disarida yapmak zorunda kaliyorlardi. Bizde, Gölcük ve Ümitalan Mahallelerimize çok amaçli kullanilabilecek dügün salonumuzun yapimini baslattik. Artik yagmurdan, çamurdan ve soguk havadan etkilenmeyecekler. Insallah bu projemizi genisletecek ve Kestel’de dügün salonu bulunmayan kirsal mahalle birakmayacagiz. Ilçemizi, kirsal mahallelerimizi daha güzel bir gelecege tasimak için kentsel tüm ihtiyaçlarin giderilmesi adina büyük bir gayretin içerisindeyiz. Ilçemizin her köyünde ayni mantikla baslattigimizbu çalismalarla köylülerimizin yasamlarini daha da kolaylastirmak için ugras veriyoruz. Çalistik, kazandirdik, daha çok çalisacagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA