IBB Baskan Adayi Kurum Açiklamasi 'Sehitlerimizin Hayalleri Bizim Hayallerimizdir'

IBB Baskan Adayi Murat Kurum, Sisli’de Içisleri Bakanligi tarafindan düzenlenen ‘18 Mart Çanakkale Zaferi ve Sehitleri Anma Günü’ programina katildi. Programda konusan Kurum, “Sehitlerimizin rüyasi bizim rüyamizdir. Sehitlerimizin hayalleri bizim hayallerimizdir. Bizim sehitlerimize bir borcumuz var. O borç, gelecege emin adimlarla ilerleyen bir Türkiye’yi insa etmektir” dedi. Içisleri Bakani Ali Yerlikaya ise, “Çanakkale ruhu ölmedi, yasiyor. Çünkü Çanakkale imanla, inançla, sehadet suuruyla, istiklal coskusuyla yazilan bir vatan yeminidir. Çanakkale nesiller boyu yasayacak ve yasatilacak olan milli varligin geregidir” ifadelerini kullandi.

IBB Baskan Adayi Kurum Açiklamasi 'Sehitlerimizin Hayalleri Bizim Hayallerimizdir'
Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskan Adayi Murat Kurum, Sisli’de Içisleri Bakanligi tarafindan düzenlenen ‘18 Mart Çanakkale Zaferi ve Sehitleri Anma Günü’ programina katildi.

Program, edilen dualarin ardindan basladi.

Programda Çanakkale Zaferi’nin 109. yilina özel hazirlanan belgeselin gösterimi yapilirken, gazi ve sehit aileleri ile bir araya gelen Kurum ilgiyle karsilandi. Kurum, programda vatandaslarla sohbet edip hatira fotografi da çektirdi. Programa Murat Kurum’un yani sira Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe, MHP Istanbul Il Baskani Sertel Selim, AK Parti Sosyal Politikalar Baskani Fatma Betül Sayan Kaya ve çok sayida vatandas katildi.



“Çanakkale, tarihin akisini degistiren, tarihe yeniden yön veren bir savastir”

Programda konusan Içisleri Bakani Yerlikaya, “Bu vatan için anadan, yardan, candan geçen, gidip de dönmeyen ve sehadete yürüyen nice kahramanlar var. Kundaktaki yavrusuna doyamayan, sevdigine kavusamayan, ögrencilerini cepheye gönderip mezun veremeyen okullar var. Çanakkale bir milletin yapabilecegi en büyük fedakarligi ve kahramanligi ortaya koydugu böyle bir destandir. Bu mücadelenin nesiller boyu anlatilmasi, aktarilmasi en büyük görevlerimizdendir. Bizler gözünü kirpmadan sehadete yürüyenlerin nesliyiz. Sühedanin aziz davasini anlamak, yasamak ve yasatmak mecburiyetindeyiz. Çünkü Çanakkale; savaslardan bir savas, cephelerden bir cephe asla degildir. Çanakkale tarihin akisini degistiren, tarihe yeniden yön veren bir savastir. Çanakkale bir millete vurulmak istenen esaret prangalarinin kirildigi yerdir. Çanakkale ruhu bugün de yasamaktadir. 40 yildir kardesligimize kasteden bölücü terör örgütü, Çanakkale’yi geçemeyenlerin artik zihniyetidir. Yüz yil dahi geçse hesap bitmemistir, defter kapanmamistir. Yerel ortaklar adini verdikleri terörist gruplari ne kadar desteklerse desteklesinler, sonlari hüsrandir, yok olmaktir. 15 Temmuz gecesi ihanet sebekesi FETÖ’nün eliyle yapilmaya çalisilanin bir isgal tesebbüsü oldugunu çok iyi biliyoruz. 109 yil önce Çanakkale’de, ardindan Milli Mücadele’de gögsünü vatan için siper eden sühedanin torunlari, o karanlik gecede de bu ihanet ve isgal girisimini kendi karanliginda bogmustur. Çanakkale ruhu ölmedi, yasiyor. Çünkü Çanakkale imanla, inançla, sehadet suuruyla, istiklal coskusuyla yazilan bir vatan yeminidir. Çanakkale nesiller boyu yasayacak ve yasatilacak olan milli varligin geregidir” dedi.



“Sehitlerimizin hayalleri bizim hayallerimizdir”

Programda konusan IBB Baskan Adayi Kurum ise, “Bizler Malazgirt’ten Kösedag’a, Nigbolu’dan Istanbul’un fethine, Milli Mücadele’den 15 Temmuz’a kadar asirlar boyunca her zaman vatan topraklarimiz için sehitler verdik. Adindan övgüyle bahsettigimiz nice sanli komutanlar, nice vatan evlatlari Allah yolundan ayrilmadan Hakk’i söyleyen ses dinmesin diye gözlerini bir an bile kirpmadan düsmana gögüs gerdiler. Sehitlerimizin rüyasi ve hedefi istikbaldi. Tüm sehitlerimizin rüyasi annelerinin, babalarinin, kardeslerinin, arkadaslarinin, ait olduklari bu milletin daha huzurlu, daha güvenli bir gelecege kavusmasiydi. Bu aziz vatan topraklari üzerinde çok daha parlak bir gelecegi insa edelim istediler. Sehitlerimizin rüyasi bizim rüyamizdir. Sehitlerimizin hayalleri bizim hayallerimizdir. Bizim sehitlerimize bir borcumuz var. O borç, gelecege emin adimlarla ilerleyen bir Türkiye’yi insa etmektir. O borç, her bir sehrimizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayal ettigi o muasir medeniyetler seviyesinin üzerine çikartmaktir. Bizler de bu anlayisla ülkemizi, sehirlerimizi bize yarasir bir sekilde, daha mutlu yarinlara tasimak için çalisiyoruz” seklinde konustu.



“Biz Istanbul’u yarinlara hazirlarken makamlarimizda oturmayacagiz”

“Nisandan sonra da bu sehre hizmet etmeye devam edecegiz” diyen Kurum, sözlerini su sekilde sürdürdü:

“1 Nisan’dan sonra Istanbul’umuzu da her zamankinden çok daha güvenli, çok daha huzurlu, çok daha dirençli bir sehir haline getirecegiz. Bu sehirde yasayan hemsehrilerimizin riskli bina gibi bir sorunu olmayacak. Bu sehirde yasayan insanimizin trafik çilesi diye bir derdi olmayacak. Bu sehirde yasayan insanimizin sosyal belediyecilik noktasinda en ufak bir sorunu kalmayacak. Biz Istanbul’u yarinlara hazirlarken makamlarimizda oturmayacagiz. Bizi arayanlar algida, reklamda bulamayacaklar. Bizi arayanlar milletin yuvalarini yaparken bulacaklar. Bizi arayanlar polemikte bulamayacaklar. Bizi arayanlar yerin üstünde dönüsüm, yerin altinda metro santiyelerinde bulacaklar. Biz güçlü Türkiye için, yarinlarin insasi için çalisacagiz. Biz hiçbir zaman kirli pazarliklarin, iftiralarin, dedikodularin tarafinda olmayacagiz. Biz hep millet için yapan, millet için üreten tarafta olacagiz. Dün nasil 81 ilimize ve Istanbul’umuza hizmet ettiysek, nisandan sonra da bu sehre hizmet etmeye devam edecegiz.”

“Fatih’in dirayetiyle Istanbul’un 7 tepesinde olacagiz”

Siyaseti milletle birlikte, halka hizmeti Hakk’a hizmet ilkesiyle yaptigini dile getiren Kurum, “Biz siyaseti millet ile birlikte, millet için halka hizmeti Hakk’a hizmet ilkesiyle yaptik. Biz Firat’in kenarindaki koyunun hakkini düsünen Hz. Ömer’in hassasiyetiyle sadece Istanbul için çalisacagiz. Varsin birileri Istanbul’u nimet saysin. Biz emanet bilecegiz. Varsin birileri Istanbulluya hizmeti sahsi istikbaline rampa yapsin. Biz sadece Istanbul diyecegiz. Varsin birileri Istanbullunun parasiyla parti dizayn etsin. Biz Istanbul’un parasiyla Istanbul’un yarinlari için kosacagiz. Biz 1 Nisan sabahi sadece Istanbul için, sadece bu aziz sehir için çalismaya devam edecegiz. Eyüp Sultan’in nefesiyle 39 ilçede olacagiz. Fatih’in dirayetiyle Istanbul’un 7 tepesinde olacagiz. Ulubatli Hasan’in gayretiyle 964 mahallemizde çalisacagiz. Yahya Efendi gibi gönüllere dokunacagiz. Mimar Sinan gibi tarihe sahitlik edecek eserler birakacagiz. Abdülhamid Han gibi Istanbul’u bastanbasa yeniden imar, insa ve ihya edecegiz. 1 Nisan’a kadar 650 bin yuvamiz için durmadan, yorulmadan, bikmadan çalisacagiz. Gönülleri fethedecegiz, sosyal belediyeciligi anlatacagiz. Gönül belediyeciligini yüreklere isleyecegiz. 31 Mart aksami Istanbul’u ulasimda benzersiz kilacagiz. Biz 1 Nisan’dan sonra yeni metro hatlariyla, iki yakaya yapacagimiz tünellerle, kavsaklarla, yeni otobüs ve metrobüs hatlariyla Istanbul’umuzu hem yalanlardan hem de trafik çilesinden tamamen kurtaracagiz. 31 Mart gecesi bu fetret dönemini hep birlikte bitirecegiz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA