Giresun'da 40 Yillik Çöp Alani, Yasam Alanina Dönüstü

Giresun Belediyesi sehrin ilk çöp döküm alani olarak kullanilan Sanayi Sitesi karsisindaki 160 bin metreküp çöpü tahliye ederek sosyal donati ve spor kompleksine dönüstürdü.

Giresun'da 40 Yillik Çöp Alani, Yasam Alanina Dönüstü
Giresun Belediyesi tarafindan sehrin dogu yakasindaki 40 yillik çöp sahasi 50 milyon liralik yatirimla 32 bin metrekarelik alanda Dogu Park Galericiler Sitesi, Açik Spor Kompleksi ve Rekreasyon Alani Düzenlemesi Projesi tamamlandi.

Giresun çöp alanini, yasam alanina dönüstürdüklerini ifade eden Giresun Belediye Baskani Aytekin Senlikoglu, “50 milyon TL’yi askin yatirimla 32 bin metrekarelik bir alana uygulanan proje kapsaminda 20 bin metrekare yesil alan, 9 bin 820 metrekare peyzaj alani, 3 bin 740 metre yürüyüs yolu, 3 bin 500 metrekare kapali alanda 45 adet galeri ve çesitli amaçlar ile kullanilabilir dükkan, ATM bölgesi, zabita noktasi, futbol sahasi, basketbol sahasi, voleybol sahasi, tenis kortu, kafeterya, açik ve kapali bekleme alanlari, görevli odalari ile soyunma odalari bulunuyor. Bugünkü degeri 100 milyon TL olarak karsimiza çikan proje, halkimiz tarafindan da takdirle karsilanirken, özellikle hafta sonlari çocuk oyun ve eglence guruplarinin oldugu bölge halkimizin yasam alani haline geldi” dedi.

Sehrin sosyal alanlarinin genislemesine önem verdiklerini de kaydeden Baskan Senlikoglu, “Projemiz sehrimizin ekonomik canliligina, insanimizin hizmet alabilecegi sosyal alanlarin genislemesine önemli bir katkida bulunacak. Böylesine önemli bir projenin uygulanmasindan özellikle o bölgede yasayan vatandaslarimizdan ve esnaflarimizdan memnuniyetleriyle alakali çok olumlu geri dönüsler aliyoruz. Sehrimize ve vatandaslarimiza hayirli ugurlu olsun. Halkimiza hizmetlerimiz araliksiz devam edecek. Sehrimize ve insanimiza nefes aldiracak projelerimizin sayilarini ikinci dönemde artirarak vatandaslarimizin yasam kalitelerini daha da yükseltmek için tüm gücümüzle çalismaya devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA