Çildir Kaymakami Ipek'ten Çanakkale Zaferi Mesaji

Çildir Kaymakami M. Enes Ipek 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Sehitleri Anma Günü münasebetiyle mesaj yayinladi.

Çildir Kaymakami Ipek'ten Çanakkale Zaferi Mesaji
Kaymakam Ipek yayinlamis oldugu mesajinda; "18 Mart Çanakkale Zaferi, tarihte esine az rastlanir en büyük kahramanlik destanlarindan biri oldugu kadar, Kurtulus Savasi’na ve Cumhuriyetin kurulusuna giden yolda milletimizin verdigi en büyük varolus mücadelelerinden biridir.

Çanakkale, bin yillik tarihimizin her anina damga vuran istiklal ve istikbalimiz konusundaki kararliligimizin, iman gücünün, çok büyük fedakârliklarla bir kez daha teyit edildigi yerdir. Kahraman ecdadimiz, her türlü tehdide karsi iman dolu gögsünü siper etmis, bir gül bahçesine girercesine din ve vatan ugruna sehit olmayi seref bilmistir. 18 Mart 1915’de elde edilen Çanakkale Zaferi ile milletimiz onurlu durusunu bütün dünyaya göstermistir.

Bugün bizlere düsen görev, sehitlerimizin kanlariyla sulanan ve emanet edilen bu kutsal vatan topraklarinin korunmasi ve bayragimizin dalgalanmasi için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi Millet olarak idrak etmek, gelecek nesillere bu bilinci aktarmak ve bu kutsal topraklari bizden sonraki nesillere daha güvenli bir sekilde devretmektir. Türk Milleti sehitlerimizin ve gazilerimizin degerini daima bilmistir. Onlari asla unutmamistir ve unutmayacaktir.

Bu vesileyle; basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere Türk savas tarihine altin harflerle yazilan “Çanakkale Zaferi”nin 109. Yil dönümünde mukaddes vatani için canlarini feda eden sehitlerimizi rahmet ve minnetle gazilerimizi sükranla aniyor, sevgi ve saygilarimi sunuyorum" dedi.

Kaynak: İHA