Bu Yol Sayesinde Ulasimda 13 Dakika Kar Edildi

Bolu’da yapimi yeni tamamlanan Yeni Güney Çevre Yolu’nun açilisina katilan Ulastirma ve Altyapi Bakan Yardimcisi Osman Boyraz, “Bolu Güney Çevre Yolu sayesinde D-100 Devlet Yolu ile Göynük, Mudurnu gibi tarihi ilçeler ve bölgedeki yerlesimler arasinda, Bolu sehir merkezine ugramaksizin dogrudan ulasim imkâni sagladik. Mevcut yol üzerinde sinyalize kavsaklar ile dur-kalk yaparak 15 dakikada kat edilen güzergahtaki ulasim süresini 2 dakikaya düsürdük” dedi.

Bu Yol Sayesinde Ulasimda 13 Dakika Kar Edildi
Bolu’da yapimina 2016 yilinda baslanan ve 2024 yilinda kullanima açilan Yeni Güney Çevre yolu Ulastirma ve Altyapi Bakan Yardimcisi Osman Boyraz’in katilimiyla açildi. D-100 kara yolu üzerinden Mudurnu ve Göynük ilçelerine dogrudan baglanti saglanan yeni çevre yolu sayesinde ulasim daha hizli hale geldi. Mudurnu yoluna ulasmak için sürücüler 15 dakikada katettigi yolu artik 2 dakikada ulasabilecek.

Açilis programina Ulastirma ve Altyapi Bakan Yardimcisi Osman Boyraz, Bolu Valisi Erkan Kiliç, AK Parti Milletvekili Yüksel Coskunyürek, bürokratlar ve karayollari çalisanlari katilim sagladi.

Ulastirma ve Altyapi Bakan Yardimcisi Osman Boyraz, “Bolu sehir merkezindeki trafigi düzenlenme kapsaminda, 30 metrelik 1 köprü ve 2 hemzemin kavsakla birlikte 2,9 km uzunlugunda, bitümlü sicak karisim kaplamali bölünmüs yol standardinda insa ettigimiz Bolu Güney Çevre Yolu projesi de en önemli projelerimizden biriydi. Bolu Güney Çevre Yolu sayesinde D-100 Devlet Yolu ile Göynük, Mudurnu gibi tarihi ilçeler ve bölgedeki yerlesimler arasinda, Bolu sehir merkezine ugramaksizin dogrudan ulasim imkâni sagladik. Mevcut yol üzerinde sinyalize kavsaklar ile dur-kalk yaparak 15 dakikada kat edilen güzergahtaki ulasim süresini 2 dakikaya düsürdük. Böylece zamandan 167 milyon lira, akaryakittan 38 milyon lira olmak üzere yillik toplam 205 milyon lira tasarruf edecegiz. Çevreye zarar veren araçlarin karbon emisyonunu da 2 bin 748 ton azaltarak doganin korunmasina katki saglayacagiz. Ayrica, çevre yoluna paralel ilerleyen 2,9 km uzunlugunda, 5 metre genisliginde bitümlü sicak karisim kaplamali bisiklet ve yürüyüs yolu da insa ederek Bolu halkinin kullanimina sunduk” diye konustu.



“Biz hizmet için siyaset yapiyoruz ki sehirlerimiz gelissin”

Hizmet için siyaset yaptiklarini dile getiren Bakan Yardimcisi Boyraz, “Biz hizmet için siyaset yapiyoruz ki, sehirlerimiz gelissin, ülkemiz gelissin, vatandaslarimiz gelecege güvenle bakabilsin. Bolu’nun turizm faaliyetlerini, tarimini, sanayisini gelistirecek yatirimlarin önünü açacak ulasim projelerini bir bir hayata geçirdik, yenilerine de devam ediyoruz. 2024 Yerel Seçimlerine de artik iyice yaklastik, 13 gün sonra sandik basinda olacagiz. Hiç süphesiz 31 Mart Seçimleri bir demokrasi söleni olacak. Vatandaslarimiz, kendine en yakin en basarili gördükleri yöneticileri seçecek. Yapacagimiz seçim, yürüdügümüz kaldirimdan içtigimiz suya, kent içi trafiginden, toplu ulasim imkanlarina, sosyal yardimlardan kültürel etkinliklere günlük yasamimizi etkileyecek, belirleyecek. Bu nedenle vatandaslarimiz kendine efendi olacak kisileri degil hizmet siyasetini özümsemis milletine hizmetkar olani seçmeli. Bolu Belediye Baskan adayimiz Muhammed Emin Demirkol kardesimiz de bugün aramizda bulunuyor. Daha güvenli, daha verimli, daha yesil ve daha yasanabilir bir Bolu için önemli ve güzel projeleri var. Bu bölge Deprem Bölgesi oldugu için dirençli kentler olusturmak, yeni organize sanayi rezerv alanlari açip sanayimizi gelistirerek, istihdama katki saglamayi hedefliyor. Cani gönülden inaniyorum ki Sayin Cumhurbaskanimizin vizyonuyla “Türkiye Yüzyili sehirleri için gerçek belediyecilik’ ilkelerinden hareket ederek, Bolu’yu, gençligin, teknolojinin, turizmin, egitimin, sagligin, yesil çevrenin, ulasimin, kültürün, tarihin, üretimin, bilimin merkezi haline getirmek için canla basla çalisacaktir. Bolu’nun aydinlik gelecegi için birlikte planladigimiz tüm projeleri birlikte hayata geçirecegiz. Bu düsüncelerle Bolu Güney Çevreyolu çalismalarini basariyla tamamlayan isçisinden mühendisine tüm yüklenici firma ve Karayollari Genel Müdürlügü çalisanlarina tesekkür ediyor, basarilarinin devamini temenni ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA