Bir Bacagi Kesilen Ibrahim Tedavi Olabilmek Için Saatlerce Yol Gidiyor

Yakalandigi kemik kanseri rahatsizligi nedeniyle bir bacagi kesilen yabanci uyruklu çocuk, diger bacaginin kurtarilabilmesi için zorlu bir tedavi süreci yasiyor. Saatlerce yolculuk yaparak hastaneye gidip gelen çocuk, tedavisine agabeyiyle birlikte yasadiklari Denizli’de devam etmek istiyor.

Bir Bacagi Kesilen Ibrahim Tedavi Olabilmek Için Saatlerce Yol Gidiyor
Suriye’nin Idlib kentinde annesi Amine Elfecir ile birlikte yasayan 13 yasindaki Ibrahim Elfecir’in kemik kanserine yakalandigi belirlendi. Devam eden iç savas nedeniyle tedavisi tam olarak yapilamayan Ibrahim’in 7 ay önce sol bacagi dizinin üzerinden kesildi. Daha iyi imkanlarda tedavi olmak isteyen Ibrahim ve annesi, Hatay üzerinden Türkiye’ye giris yaparak, Denizli’de yasayan agabeyi Muhammed Elnes Elfecir’in yanina yerlesti. Tedavide geç kalinmasi nedeniyle sol bacagi hastaligin tespit edildigi bölgenin 10 santimetre üzerinden kesilmek zorunda kalan Ibrahim, iyilesebilmek için zorlu bir tedavi sürecine girdi.

Ülkeye giris islemleri Hatay’dan yapildigi için sadece Adana’daki bir hastanede kemoterapi almasina izin verilen Ibrahim, ayda birkaç kez Denizli’den 11-12 saat otobüs yolculugu yaparak tedavisini sürdürüyor. Her seferinde önce Hatay’a giderek sevk belgesi alan Ibrahim ve ailesi, bazen bos yatak bulamayinca hastane bahçesinde gecelemek zorunda kaliyor. Kosup oynayan yasitlarini duygu dolu gözlerle izleyen Ibrahim, yolculuk nedeniyle daha da yorgun düsmesi nedeniyle tedavisine agabeyiyle birlikte yasadigi Denizli’de devam edebilmek için yetkililerden yardim bekliyor.

7 ay önce bacagi kesilen kardesinin 6 aydir Denizli’de yaninda kaldigini belirten Muhammed Elnes Elfecir, “Denizli’de yasiyorum, 6 yil oldu buraya geleli. Küçük kardesim kemik kanseri hastaligina yakalandi. Ayagi Suriye’de kesildi ve Türkiye’ye tedavi için geldik. Su anda Adana’da tedavi görüyor. Ben Denizli’de yasiyorum ve kemoterapi için her seferinde Denizli’den Adana’ya gidip geliyorum. Çocuk çok yoruluyor ve çok masrafli oluyor. Önce Hatay’a gidiyorum, oradan Adana’daki hastaneye sevk aliyorum. Kardesimin yatisi yapiliyor ve ben geri geliyorum çalismak için. Durumumuz yeterli degil ve ben yardim istiyorum. Tek basima çalisiyorum. Burada hem anneme ve kardesime bakiyorum hem de Suriye’deki aileme para gönderiyorum. Ibrahim kemik kanseri ve kemoterapi aliyor. Su ana kadar 12 kez kemoterapi aldi ve almaya devam edecek. Her seferinde Adana’ya gidip gelmekten çok yoruluyor. Türkiye’ye tedavi olmak için geldik ve burada okula gitmedi. Bize sadece tedavi için siyah kimlik verdiler. Tedaviye Denizli’de devam etmek istiyoruz ve sizden yardim bekliyoruz” dedi.

Oglunun yasadiklarini yasli gözlerle anlatan anne Amine Elfecir de, “Çocugum her hafta 11-12 saat Adana’ya gidip gelmekten çok yoruluyor. Bedeni güçsüz kaliyor. Yasli oldugum için ben de çok yoruluyorum. Masraflari karsilayamiyoruz. Durum çok kötü. Burada Pamukkale Üniversitesi’nde tedaviye devam etmek istiyoruz. Adana’ya hemen gitmiyoruz. Önce Hatay’a gidiyoruz ve oradan sevk alip tekrar Adana’ya gidiyoruz. Eger yatis yoksa birkaç gün disarida battaniyenin üzerinde yerde yatiyoruz ve bekliyoruz” diye konustu.

Iyilesip yasitlariyla birlikte oyunlar oynayabilecegi günleri hasretle bekleyen Ibrahim ise, “Devletten yardim istiyoruz. Denizli’de tedavi görmek istiyorum” diyerek yetkililere seslendi.
Kaynak: İHA