Baskan Özlü '18 Mart, Vatan Sevgisinin Dünyaya Gösterildigi Sanli Tarih'

Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Sehitleri Anma Günü’nün 109. yil dönümü münasebetiyle yayinladigi mesajinda “18 Mart, vatan topraklarini bin bir zorluk ve yokluga ragmen, canlari pahasina koruyan kahraman ecdadin, vatan sevgisinin ne demek oldugunu dünyaya gösterdigi sanli bir tarihtir” dedi.

Baskan Özlü '18 Mart, Vatan Sevgisinin Dünyaya Gösterildigi Sanli Tarih'
Çanakkale Savasinin Aziz Türk bu milletinin en büyük kahramanlik destaninin yazildigi savaslardan biri oldugunu söyleyen Baskan Özlü, “18 Mart, vatan topraklarini bin bir zorluk ve yokluga ragmen, canlari pahasina koruyan kahraman ecdadin, vatan sevgisinin ne demek oldugunu dünyaya gösterdigi sanli bir tarihtir. Çanakkale Zaferi, bir milletin bütün dünyaya karsi onurunu, serefini, namusunu ve bagimsizligini kaninin son damlasina kadar nasil korudugunu gösteren emsalsiz bir sahlanistir.

Tarih boyunca istiklal ve bagimsizligini, milli birlik ve bütünlügünü her seyin üstünde tutan, bu ugurda büyük bedeller ödeyen aziz milletimiz, hiçbir zaman esaret altinda yasamayi kabul etmemis ve bundan sonra da etmeyecektir. Bu ugurda canindan aziz bildigi kutsal vatan topraklarini, Çanakkale’de, Dumlupinar’da, Sakarya’da, 15 Temmuz’da oldugu gibi korumasini bilmis ve büyük destanlar yazmistir. Sehitlerimiz ve gazilerimizin kanlari ve canlariyla suladiklari bu vatan topraklari, dün oldugu gibi bundan sonra da milletimiz tarafindan kutsal bir emanet olarak ilelebet korunmaya devam edilecektir. Bu duygu ve düsüncelerle, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yil dönümü ve Sehitleri Anma Günü nedeniyle, basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere vatan topraklarini canlari pahasina savunarak bu büyük zaferin gururunu milletimize yasatan, kahramanlarimizi rahmet, minnet ve sükranla aniyorum” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA