Türkiye'nin En Eski Tohum Firmasi Beta Ziraat Ve Tic. A.S. Sektöründe Öncü

Türkiye’nin tarimsal üretimini arttirarak ülkenin ekonomik, sosyal kalkinmasina önemli katkilar sunan ve Türkiye’nin ilk tohumculuk firmalarindan olan Beta Ziraat ve Tic. A.S., sektördeki basarili çalismalarina devam ediyor.

Türkiye'nin En Eski Tohum Firmasi Beta Ziraat Ve Tic. A.S. Sektöründe Öncü
Konya Seker çatisi altinda faaliyetlerini sürdüren ve Türkiye’de ilk kurulan tohum firmalarindan olan Beta Ziraat ve Tic. A.S., yerli, milli ve dogal çesitleriyle ülke ekonomisine katki saglayarak sektördeki deneyim ve birikimiyle ön plana çikmaktadir. 1961 yilinda kurulan ve Türkiye’nin ilk tohumculuk firmalarindan olan Beta Ziraat ve Ticaret A.S., 2008 yilinda Konya Seker ile güçlerini birlestirmis, yurt içinde ve disinda ihracat hacmini artirmaya odaklanarak faaliyetlerine hiz kesmeden devam etmektedir.

“Tohumculukta disa baglilik dönemi bitti”

Bölgeye uygun nitelikli tohumlar üreterek tarimsal verimliligi artirmayi ve çiftçi refahini yükseltmeyi hedefleyen Beta Ziraat ve Ticaret A.S., disa bagimliligi azaltarak çiftçilerin gelirini çesitlendirme konusunda önemli bir rol oynamaktadir. Çiftçinin pancarla birlikte münavebede kullandigi ürünleri de yetistirerek sözlesmeli tohumluk üretimi yapmasina imkan veren firma, çiftçinin gelirinin çesitlenmesine ve gelistirilmesine katkilar saglamaktadir. Beta Ziraat ve Ticaret A.S., alaninda uzman kadrolar ve modern teknolojiyi kullanarak, özellikle seker pancari tohumlugu ve diger endüstri bitkileri basta misir, ayçiçegi, bakliyat olmak üzere hububat üretimi de yapmaktadir. Basta Konya olmak üzere Samsun, Amasya, Eskisehir ve Bursa illerinde 16 farkli bitki türü ve 50’nin üzerinde çesit ile tohum üretimi gerçeklestirerek ülke tarimina katki saglamaktadir. Yenilikçi yaklasimiyla AR-GE çalismalarina önem veren Beta Ziraat ve Ticaret A.S., tarimsal teknolojideki gelismeleri yakindan takip ederek yerli ve yeni çesit tohumlarla üretimine katki sunmaktadir.

“Yurt disi pazarinda da öncü olma yolunda ilerliyor”

Yurtiçi pazarinin yani sira basta Türk Cumhuriyetleri olmak üzere Türkiye’nin yakin cografi komsulari Iran, Irak, Suriye, Gürcistan ve ayrica Fransa gibi Avrupa ülkelerine de ihracat yaparak ülke ekonomisine döviz girdisi saglayan Beta Ziraat ve Ticaret A.S, tarimsal yenilikleri ve sürdürülebilir tarim uygulamalarini tesvik ederek tüm çiftçilerin refah seviyesini arttirmayi hedeflemektedir.
Kaynak: İHA