TDV'den Azerbaycan'da Yasayan Ahiska Türkleri'ne Yardim Eli

Türkiye Diyanet Vakfi (TDV) gönüllüleri ve Türkiye’nin Bakü Büyükelçiligi Din Hizmetleri Müsavirligi yetkilileri Ramazan ayi yardim programi kapsaminda Azerbaycan’da Ahiska Türklerinin yasadigi Saatli-Sabirabad bölgesinde 300 adet gida, Kur’an-i Kerim ve un paketi dagitti.

TDV'den Azerbaycan'da Yasayan Ahiska Türkleri'ne Yardim Eli
Türkiye’nin Bakü Büyükelçiligi Din Hizmetleri Müsavirligi yetkilileri ve Türkiye Diyanet Vakfi gönüllüleri Azerbaycan’da ev ev dolasarak yardimlarda bulundu. Ahiska Türklerinin yasadigi Saatli-Sabirabad bölgesinde Karabag savasinda sehit düsen aileler de unutulmayarak ziyaret edildi. Taziye dileklerini ileten vakif gönüllüleri ve din hizmet müsavirligi yetkilileri sehit evinde Kur’an-i Kerim okuyarak dualar etti. Ziyaret sonrasinda 300 adet gida, Kur’an-i Kerim ve un paketi dagitilirken, ziyarette çocuklar da unutulmadi. Köy camisinde ögrenim gören çocuklara oyuncak hediye edildi.

“Türk bayragini öptüklerini gördük”

Yardim organizasyonunda Diyanet Vakfinin yardimlari konusunda yardimlasmalar ve kaynasmalar oldugunu belirten Saatli Rayon Orta Mugan köy camii imami Ismail Calalov, “Savaslarda da tesirini gösterdigi gibi dini tedris konularinda da Diyanet Vakfinin yardimlari hususunda da yardimlasmalar ve kaynasmalar oldu. Gerçekten dost dostun dar gününde yaninda bulunmasi yasandi. Her birinin evinde un ve erzak da var ama bu ziyaret gerçek kardesligin ispatidir. Sehit ailelerine bu kolileri dagitirken Türk bayragini öptüklerini gördük” dedi.

Kaynak: İHA