Soydan Açiklamasi 'Bahanesiz, Liyakatli Belediyecilik Basliyor'

Cumhur Ittifaki İçel Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Serdar Soydan, “İçel yeterince zaman kaybetti. Bahanelere siginmayacagiz. Rayli sistemi de alt yapiyi da imar düzenlemelerini de Cumhur Ittifaki yapar. Ulasim sorununu da biz çözeriz. Az kaldi, bahanesiz, liyakatli belediyecilik basliyor" dedi.

Soydan Açiklamasi 'Bahanesiz, Liyakatli Belediyecilik Basliyor'
Seçim çalismalari kapsaminda gittigi her yerde, her bulusmada İçel’in sorunlarina dikkat çeken Soydan, sorunlari yerinde tespit ettiklerini anlatarak, “İçel, bahanelerle çok zaman kaybetti. Olmayan metroya milyonlarca lira harcandi. Artik bunlari geride birakmaliyiz ve bu sorunu hizlica çözmeliyiz. Bunu da biz yapariz. Bu kentin ulasim sorunu var. Yatirim sorunu var. Istihdam sorunu var. Üreticilerin sorunu var. Esnaflarimizin sorunu var. Bu kentin tüm dinamikleri ile bir araya geldik. Hepsinin görüslerini ve taleplerini aldik. Bu kentte esnafi, is insanlarini, ev hanimlarini, gençlerimizi çok önemsiyoruz. İçel’i onlardan dinliyoruz ve her söylediklerini not ettik" diye konustu.



"GES kullanimini tüm ilimizde yayginlastiracagiz.”

Günes enerjisinin İçel için vazgeçilmez bir sonsuz kaynak oldugunu kaydeden Soydan, bu konudaki projelerini söyle açikladi: “300 günü günesli İçel, Günes Enerji Sistemleri (GES) projesi için ideal bir sehir konumdadir. Iste biz de bu güzelligimizi belediyemizin enerji ihtiyacini karsilamak için kullanmak adina bu projemizi hayata geçirecegiz. Ayrica GES kurulumlarinda da hemsehrilerimize destekler verecegiz. GES kullanimini tüm ilimizde yayginlastiracagiz.”

“İçel’in sorunlarini çözmek için hangi kapilari çaldiniz”

Ramazan dolayisi ile kentteki STK, dernek ile Cumhur Ittifaki ilçe belediyelerinin iftar programlarina katilan Soydan, bulusmalardaki kalabaliktan ve sevgiden memnun oldugunu, İçel halki ile bir araya gelmenin kendileri açisindan da çok önemli oldugunu kaydetti.

Soydan, iftar programlarinda bir yandan İçel’e kazandiracaklari projeleri anlatirken, bir yandan da sorunlari ve çözüm önerilerini ortaya koydu.

İçel’e yatirim çekmek için önce o kapilari çalmak gerektigini söyleyen Soydan, "İçel’de önemli devlet kurumlari var. Siz bu kurumlara kaç defa gittiniz? Tüm bakanliklarin müdürlükleri burada, bunlari kaç defa ziyaret ettiniz? Kurumlar arasi diyalog bizim için çok önemli. Tüm kurumlari tek tek ziyaret ederek İçel’e neler yapilacagini hep birlikte istisare edecegiz. Tek yürek İçel sloganimizi bu sekilde hayata geçirecegiz. Önce biz gidecegiz ki İçel’in sorunlarini çözebilelim. İçel yeterince zaman kaybetti" seklinde konustu.



“İçel’in kaybedecek bir 5 yili daha yok”

İçel’in kaybedecek bir 5 yili daha olmadigini vurgulayan Soydan, “İçel’in sorunlarini çözmek istiyorsak, önce bunlar için bir seyler yapmaniz lazim. Kurumlar arasi diyalog bunlardan birisidir. Sürekli istisare ederek tüm kurumlarimizi İçel için harekete geçirmeliyiz. Tarim, turizm, lojistik, yatirim, yol, ulasim, sosyal yardim diyoruz ama bunlar için neler yapiyoruz. Yeni yatirim alanlari, yeni is insanlari, yeni istihdam kapilari ile kurumlarimizi da bu isin içine sokmaliyiz. Bizim önceligimiz İçel ve giderek artan sorunlaridir. Biz bu sorunlari çözmek için her kapiyi çalacagiz" dedi.

Kaynak: İHA