Seçer Açiklamasi 'Gençlerimizin Gelecegini Önemsiyoruz'

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, Erdemli’de Egitimi ve Ögretimi Destekleme Kurs Merkezinden faydalanan 708 ögrenci oldugunu ve ögrencilerden 675’inin YKS’ye, 33’ünün ise LGS’ye hazirlandigini belirterek, "Egitimi, gençlerimizi, gençlerimizin gelecegini önemsiyoruz" dedi.

Seçer Açiklamasi 'Gençlerimizin Gelecegini Önemsiyoruz'
Seçer, Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi tarafindan düzenlenen ‘Veli Bulusmasi’ etkinligi kapsaminda Erdemli Egitim ve Ögretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde egitim gören ögrenciler ve aileleriyle bulustu. Çocuklarin daha iyi bir egitim alabilmesi için Büyüksehir Belediyesi olarak kent genelinde Egitimi ve Ögretimi Destekleme Kurs Merkezlerini hayata geçirdiklerini belirten Seçer, “İçel Büyüksehir Belediyesi egitime önem veriyor. 27 kurs merkezimiz, 350 ögretmenimiz ve 7 bin 200 ögrencimiz var. Sadece İçel merkezde degil, bütün ilçelerimizde kurs merkezimiz var. Özellikle İçel merkezde gelir düzeyi düsük mahallelerde var” diye konustu.



“Gençlerimizin gelecegini önemsiyoruz”

Seçer, Erdemli’de Egitimi ve Ögretimi Destekleme Kurs Merkezinden faydalanan 708 ögrenci oldugunu ve ögrencilerden 675’inin YKS’ye 33’ünün ise LGS’ye hazirlandigini belirtti.

Kurs merkezinde görev alan ögretmenlerin bir anne ve baba sefkati ile ögrencilere destek oldugunu söyleyen Seçer, çocuklara bu kurs merkezinde birçok imkan tanidiklarini da vurguladi. Seçer, “Egitimi, gençlerimizi, gençlerimizin gelecegini önemsiyoruz. Nihayetinde ülkemizi önemsiyoruz. Bu çocuklar iyi yetismezse biz bu ülkeyi kimlere teslim edecegiz. Onlara birçok imkân da sunuyoruz. Onlara soru bankasi, deneme sinavlari da temin ediyoruz. Çocuklarimizin sinav ücretleri de Büyüksehir Belediyesi tarafindan karsilaniyor. Onlara her sey yakisir. Hepsinin iyi egitim almasi, vatana millete yararli insanlar olmasi bizleri gururlandirir ve onurlandirir” ifadelerini kullandi.

“Artik Erdemli’de kanalizasyonlar denize akmayacak”

Gençler için Narlikuyu’da muazzam bir Gençlik Kampi yapacaklarini dile getiren Seçer, Kocahasanli Mahallesi’nde de bir karavan park yapmayi planladiklarini kaydetti.

Tömük ve Arpaçbahsis mahallelerinin kanalizasyonu ve aritmasinin insaatinin yakin bir süre içinde baslayacagini da söyleyen Seçer, “Çesmeli Mahallesi’nin de kanalizasyon sorunu var. Aritmasi önceki dönemlerde yapilmis. Yanlis yapilmis, arizalari olmus, yenisini yapip aritmaya baglayacagiz. Artik Erdemli’de kanalizasyonlar denize akmayacak. Bu iki sorunu çözdügümüz zaman Erdemli daha temiz bir Erdemli, Erdemli’nin denizi de daha güzel bir deniz olacak” seklinde konustu.

Program sonunda Erdemli Egitim ve Ögretimi Destekleme Kurs Merkezi ögrencileri Baskan Seçer ile birlikte özçekim yapti.
Kaynak: İHA