Odunpazari Belediye Baskani Kazim Kurt'tan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesaji

Odunpazari Belediye Baskani Kazim Kurt, Çanakkale 18 Mart Çanakkale Sehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109’uncu yil dönümü sebebiyle mesaj yayimladi.

Odunpazari Belediye Baskani Kazim Kurt'tan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesaji
Kazim Kurt, yurt sevgisinin ve dayanismanin üst düzeye çiktigi Çanakkale Deniz Zaferi’yle, özgürlük ve bagimsizligin, bölünmez bütünlügün korunmasi için kararlilikla mücadele edilecegi ve birlik içinde yurdun her karis topraginin savunulacaginin bir kez daha kanitlandigina dikkat çekti.

Çanakkale’de vatanini, özgürlük ve bagimsizligini savunan Türk ulusu, tüm olumsuzluklar ve imkansizliklar içerisinde büyük bir direnis gösterdigini belirten Baskan Kurt, “Donanim ve imkan bakimindan kendisinden kat kat güçlü olan ülkelere karsi önemli bir zafer kazanmistir. Bu büyük zaferin temelinde Türk ulusunun birlik ve beraberligi, özgürlük ve bagimsizliga olan inanci yatmaktadir. Çanakkale’de sehitlerimiz ve onlarin yaninda yatan, yasamlarinin baharinda topraga gömülen yüz binlerce insan, savaslarin kötü sonuçlarini, baris ve dostlugun dünya için ne kadar gerekli oldugunu tüm insanliga haykirmaktadir” dedi.

Baskan Kurt mesajinda, “Çanakkale, korkuya teslim olmayan, hiç kimse karsisinda egilmeyen bu büyük milletin asil ruhunun en güzel göstergesidir. Insanlik artik geçmisten gerekli dersleri çikararak, her türlü nedenden kaynaklanan çatismalari sonlandirmali, tüm dünya insanlarinin huzur ve sevgi içerisinde bir arada yasayacaklari baris dolu bir dünyanin temelleri atilmalidir. Bu topraklarda kefensiz yatanlar, dedelerimizdir. Çocuklarina, torunlarina daha güzel bir Türkiye birakmak için bir ideal ugruna hep beraber ölüme gittiler. Biz, onlarin mirasçilari olarak daha güzel bir Türkiye’yi çagdas uygarligin ötesine tasimak zorundayiz. Önümüzde ülkemiz için hayati bir öneme sahip bir seçim var. Bu seçimde biz sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin 13’üncü Cumhurbaskanini ve bizleri mecliste temsil edecek milletvekillerini seçmeyecegiz. Bu kez, demokrasi, insan haklari, adalet, bagimsiz bir Türkiye için sandiga gidecegiz. Çanakkale’de vatanimizi, özgürlügümüzü ve bagimsizligimizi nasil savunduysak, bugün de tüm olumsuzluklar ve imkansizliklara ragmen 109 yil önce gösterdigimiz büyük bir direnisi sergileme günüdür. Bize birakilan miras, bize verilen görev budur ve bu görevi yerine getirmek her birimizin onur borcudur.

Bu büyük zaferin yil dönümünde, büyük önder Atatürk ve silah arkadaslarini, canlarini ortaya koyarak ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirten kahraman sehit ve gazilerimizi, saygi ve sükranla aniyorum” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA