Murat Kurum Açiklamasi 'Istanbul'a 'Sehremini' Olmak Için Yola Çikmak Bizim Için Onurlarin, Gururlarin En Büyügü'

Bayrampasa’da Rumeli Balkan Federasyonu’nu ziyaret eden Cumhur Ittifaki Istanbul Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Murat Kurum, “Istanbul’umuza ‘Sehremini’ olabilmek için yola çikmak, bizim için onurlarin, gururlarin en büyügü. Hemsehrilerimizin yastiga basini koydugunda huzurla, güvenle uyuyacagi bir Istanbul insa edecegiz. Istanbul’un kaynaklarini çarçur etmeyecegiz. Israfi bitirdik deyip tabelalara 350 milyon lira reklam parasi harcamayacagiz. 2 günlük konsere 550 milyon lira vermeyecegiz. O kaynaklarla Bayrampasa’nin kentsel dönüsümünü yapacagiz, Bayrampasa’nin ulasim sorununu çözecegiz” dedi.

Murat Kurum Açiklamasi 'Istanbul'a 'Sehremini' Olmak Için Yola Çikmak Bizim Için Onurlarin, Gururlarin En Büyügü'
Cumhur Ittifaki Istanbul Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Murat Kurum, Bayrampasa’da bulunan Rumeli Balkan Federasyonu’nu ziyaret etti. Kurum’a ziyaretinde, Bayrampasa Belediye Baskan Adayi Ilknur Kovaç Bayraktar, AK Parti Istanbul Milletvekili Büsra Paker, AK Parti Istanbul Milletvekili Seda Gören Bölük, Eski AK Parti Milletvekili Gülay Dalyan, ilçe meclis üyeleri, Federasyon’a bagli dernek baskanlari ve Rumeli Türkleri Vakfi Yönetim Kurulu üyeleri de eslik etti.

“Istanbul’umuza ‘Sehremini’ olmak için yola çikmak bizim için onurlarin, gururlarin en büyügü” Istanbul’un burada yasayan her milletin anavatani oldugunu dile getiren Kurum, “Burasi hepimizin anavatani. Burada büyümüs, burada kizimizi gelin etmis, oglumuzu askere göndermis, acilarimizi, hüzünlerimizi burada hep birlikte yasadigimiz memleketimiz, aziz Istanbul’umuz. Her seyiyle Istanbul’a sevdaliyiz; insaniyla, degerleriyle, yasam tarziyla, tüm medeniyetleri, tüm dinleri, tüm irklari içinde huzurla yasatmis Istanbul’umuza ‘Sehremini’ olmak için yola çikmak bizim için onurlarin, gururlarin en büyügü” diye konustu.



“Nerede milletimizin zor bir ani olsa, bir sikintiya düsse, orada olmaya çalistim”

9 sene Emlak Konut Genel Müdürlügü, 5 yil da Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi yaptigini belirten Kurum, “Bu görevlerde hep aziz Istanbul’umuzun degerlerini yasatmak, korumak, 81 ilimizin 783 bin kilometrekare vatan topragi için bu süreci yürüttüm. Nerede milletimizin zor bir ani olsa, bir sikintiya düsse orada olmaya çalistim. 5 yillik süreçte 81 ile 500’ü askin ziyaret gerçeklestirdim. Bu ziyaretlerin birçogunda aylarca o sehirde kalmis ve orada çalismis, basini egmis bir kardesinizim. Samimiyetle çalistim, elimden geleni yaptim. Her seyi yaptim diyemem ama elimden geleni ardina kadar yaparak arkadaslarimla, milletvekili kardeslerimle, belediye baskanlariyla birlikte sehirlerimiz için mücadele ettik” dedi.



“Milletimizin elini konutlarimiz, sehrimiz, ilçemiz ayaga kalkana kadar birakmadik”

Yasanan her afette milletin yaninda oldugunu hatirlatan Murat Kurum, söyle devam etti:

“Elazig’da, Malatya’da deprem oldu, biz 2 saat sonra oraya gittik. Bir söz verdik, o sözü tuttuk. Kastamonu’da, Bartin’da, Giresun’da seller oldu. Biz yine oradaydik, milletimizin elini tuttuk. O eli; oradaki konutlarimiz, o sehrimiz, ilçemiz ayaga kalkana kadar birakmadik. Güzel Izmir’imizde depremden 2 saat sonra yine biz oradaydik. Bir aya yakin Izmir’de kaldik ve Izmir tarihinin en büyük dönüsümünü gerçeklestirdik. Ardindan 11 ilimizde yasadigimiz asrin felaketinde biz yine 11 ilimiz için, oradaki vatandaslarimiz için seferberlik anlayisiyla, Rumelili kardeslerimizle, Bosnali kardeslerimizle, bu ülkede yasayan her bir kardesimizle ayni aciyi hissettik. Ayni hüznü yasadik. Hep birlikte deprem bölgesine gittik. 3 ayda 180 bin konutun temelini attik. 6 ayda konutlarimizi bitirdik, vatandaslarimiza teslim ettik.”

“Hemsehrilerimizin yastiga basini koydugunda huzurla, güvenle uyuyacagi bir Istanbul insa edecegiz”

Ayni anlayisla Istanbul için çalisacaklarini sözlerine ekleyen Kurum, “Güzel sehrimizi daha da güzellestirmek, buradaki deprem riskini ortadan kaldirmak, Bayrampasa’da yasanan sikintilari gidermek adina ve Bayrampasa’nin gelecegi adina, Bayrampasa’da yasayan hemsehrilerimizin yastiga basini koydugunda huzurla, güvenle uyuyacagi bir Istanbul insa edecegiz. Trafik çilesini bitirecegiz. Her ilçe metronun gittigi, vatandasimizin huzurla güvenle evine, isine ulastigi bir Istanbul hayal ediyoruz. Adaletli bir yönetim sergileyecegiz, herkesi kucaklayacagiz. 1 Nisan’dan sonra; bir elimizle yerin üstünde Bayrampasa’da imar problemlerini çözerken, buradaki kentsel dönüsümü yaparken; diger elimizle Bayrampasa için, Istanbul’umuz için yerin altinda metro santiyelerinde çalisacagiz” ifadelerini kullandi.

“Seferberlik anlayisiyla çalisacagiz”

Bakanlik ve Genel Müdürlük yaptigi süreçte hiçbir zaman bahanelerin arkasina siginmadigini hatirlatan Kurum, konusmasina, “Kaynagi da, parayi da, çalisacak ekibi de, ekipmani da buldum. Hamdolsun sizin karsiniza gelirken 46 bin afet konutunu bitirmis, Istanbul’da 173 bin kentsel dönüsüm projesini baslatmis, 81 ilde 365 bin sosyal konutu baslatmis, bir kismini bitirmis, vatandasimiza teslim etmis, 81 ilde 72 milyon metrekare yesil alanla, millet bahçeleriyle sehirlerimizi donatmis, altyapidan üstyapiya birçok yatirimi gerçeklestirmis bir kardesiniz olarak karsinizdayim. Bu anlayisla insallah 1 Nisan itibariyle de sehrimiz için, sehrimizin gelecegi için, burada yasayan her bir kardesimiz için Istanbul’un sokaklari huzurla, güvenle dolana kadar çalisacagiz. Hep birlikte Gazi Mustafa Kemal’in hayal ettigi muasir medeniyetler seviyesine çikarmak için, hep birlikte büyük ve güçlü Türkiye hedefine ulasmak için, Istanbul’un Türkiye’nin lokomotif bir sehri olmasi ve buradaki gücüyle birlikte Balkan cografyasina yardim edebildigi, Bosna’ya yardim edebildigi, Rumeli’ye yardim edebildigi, Gazze’deki çocuklarin umudu olacak Türkiye için, Istanbul’da seferberlik anlayisiyla çalisacagiz” diyerek devam etti.

“Istanbul’un kaynaklarini Istanbul’un gelecegi için harcayacagiz”

Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu’nu için ‘kültür merkezi’ sözü veren Kurum, “Rumelili kardeslerimizin içinde her türlü sosyal faaliyeti yapacagi, ögrencilere burs verecegi, hem Bayrampasa’da hem Istanbul’da yasayan tüm kardeslerimizin birlik beraberlik ruhu içerisinde orada vakit geçirecegi, bizlerin oraya gelip sizlerle bir olacagimiz güzel bir kültür merkezini Bayrampasa’da Ilknur Baskanimla el ele vererek yapacagiz” dedi.

Kurum, söyle devam etti:

“Milletimizin zor gününde, bizi, burada degil de baska sehirlerde ikbal pesinde gezerken görmeyeceksiniz. Istanbul’un kaynaklarini, Istanbul’a harcayacagiz, Istanbul’un gelecegi için harcayacagiz. Istanbul’un kaynaklarini çarçur etmeyecegiz. ‘Israfi bitirdik’ deyip tabelalara 350 milyon lira reklam parasi harcamayacagiz. 2 günlük konsere 550 milyon lira vermeyecegiz. Iste o kaynaklarla Bayrampasa’nin kentsel dönüsümünü yapacagiz, Bayrampasa’nin ulasim sorununu çözecegiz, Bayrampasa’nin altyapidan üstyapiya Istanbul Büyüksehir Belediyesi’nden bekledigin ne varsa onu gidermenin gayreti içerisinde çalisacagiz.”

“Bir tarafta Istanbul için verdigi vaatleri bile hatirlamayanlari, diger tarafta sadece Istanbul’a 350 milyar lira yatirim yapanlari oylayacagiz”

31 Mart seçimlerinin önemine deginen Murat Kurum konusmasini, “Sandikta bir tarafta Istanbul için koca 5 yilda verdigi vaatleri bile hatirlamayanlari, diger tarafta 5 yillik süreçte sadece Istanbul’a 350 milyar lira yatirim yapanlari; bir tarafta Istanbul’u bir basamak olarak, Istanbul’u gelecegi adina rant olarak görenlerle diger tarafta milleti için gece gündüz çalisanlari oylayacagiz. Insallah hep birlikte kazanacagiz, hep birlikte mutlu olacagiz” sözleriyle noktaladi.
Kaynak: İHA