Meteoroloji'den 6 Il Için Saganak Yagis Uyarisi

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi Meteoroloji 15. Bölge Müdürlügü; Diyarbakir, Sirnak, Siirt, Batman, Mardin ve Sanliurfa için saganak yagis uyarisinda bulundu.

15. Bölge Müdürlügünden yapilan açiklamada, pazartesi gününden itibaren Diyarbakir, Mardin, Batman illeri ile Sanliurfa’nin dogusu, Siirt’in batisi ve Sirnak’in batisinda kuvvetli saganak yagis beklendigi belirtildi.

Ayrica Siirt’in dogusunda (Pervari), Sirnak’in dogusunda (Uludere, Beytüssebap), Batman’in kuzeyinde (Sason) ve Diyarbakir’in kuzeyinde (Kulp) kuvvetli karla karisik yagmur ve yer yer yükseklerinde yogun kar seklinde yagis gerçekleseceginin tahmin edildigi bildirildi.

Açiklamada, sali günü sabah saatlerinde bölgenin batisinda, gece saatlerinde ise dogusunda etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli yagislara bagli olarak meydana gelebilecek sel, su baskini, kuvvetli rüzgar, kar yagisi beklenen yerlerde tipi ile ulasimda aksamalar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerektigi ifade edildi.
Kaynak: İHA