Köpege Saldirana Ev Hapsi, Izleyene Barinakta Çalisma Cezasi Verildi

Izmir’in Urla ilçesinde, eline aldigi hortum, sandalye ve kürekle acimasizca komsu is yerinde bulunan köpege saldiran sahsa ev hapsi, olay esnasinda kendisine müdahale edemeyen is yeri çalisanina ise haftada bir gün bir saat barinakta çalisma cezasi verildi.

Köpege Saldirana Ev Hapsi, Izleyene Barinakta Çalisma Cezasi Verildi
Olay, dün saat 11.00 siralarinda Kusçular Mahallesi’nde meydana geldi. Evinin yakininda bulunan araç lastik tamiri yapan komsu is yerine gelen M.K. isimli kisi, eline aldigi hortumla is yeri önünde zincirle bagli olan köpege vurmaya basladi.

Acimasiz sahis defalarca köpege hortumla vururken, hayvan can havliyle zincirinin uzadigi mesafece kendisinden kaçmaya çalisti. Hirsini alamayan saldirgan, etrafta bulunan bir motosikleti de devirdikten sonra hortumla vurdugu köpegin daha sonra basina bir demirle, akabinde ise eline aldigi kürekle vurdu. M.K.’nin köpege saldirdigi anlarda yaninda bulunan is yeri çalisani çocugun ise korktugu için sahsa müdahale edemedigi ileri sürüldü. Köpege yapilan saldiri is yerine ait güvenlik kamerasina yansirken, köpegin sahibinin saldirgandan sikayetçi oldugu ögrenildi. Basi yarilan köpegin ise sahibi tarafindan veterinere götürülerek tedavi altina alindigi bildirildi.



Saldirgana ev hapsi, izleyene barinakta çalisma cezasi

Öte yandan, M.K.’nin köpege saldirdigi anlara ait güvenlik kamerasi görüntülerine çok sayida sosyal medya kullanicisi tarafindan tepki yagarken, sorusturma kapsaminda saldirgan M.K. ile olay aninda kendisine müdahale edemeyen is yeri çalisani M.K. gözaltina alindi. Jandarmadaki ifadesinde, aracina zarar verdigi için köpege saldirdigini söyledigi ögrenilen M.K. ve is yeri çalisani sahis, islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi. Saldirgan M.K.’ye çikarildigi mahkemece ev hapsi cezasi, olay aninda kendisine müdahale edemeyen is yeri çalisani M.K.’ye ise haftada bir gün bir saat barinakta çalisma cezasi verildi.

Kaynak: İHA