Kepez'in 22'Nci Kütüphanesi Hizmete Açildi

Kepez Belediyesi’nin 22’nci kütüphanesi Necmettin Erbakan Bilim ve Teknoloji Kütüphanesi, Pil Fabrikasi’nda törenle hizmete açildi. Kepez Belediye Baskani ve Cumhur Ittifaki’nin Antalya Büyüksehir Belediye Baskan adayi Hakan Tütüncü, “Bilginin isiginin yandigi yerde karanliklar kaybolur” dedi.

Kepez'in 22'Nci Kütüphanesi Hizmete Açildi
Sehrin endüstriyel mirasi olan fabrika binalarini kültür ve sanat adasina dönüstüren Kepez Belediye Baskani ve Cumhur Ittifaki’nin Antalya Büyüksehir Belediye Baskan adayi Hakan Tütüncü, ilçenin 22. kütüphanesini Pil Fabrikasi’nda açti. Necmettin Erbakan Bilim ve Teknoloji Kütüphanesi’nin açilis törenine Cumhur Ittifaki Kepez Belediye Baskan adayi Riza Sümer, AK Parti Kepez Ilçe Baskanligi ve Yeniden Refah Partisi Kepez Ilçe Baskanligi teskilatlari katildi.



"Türk gençligine armaganimiz"

Kütüphanenin açilisinda konusan Kepez Belediye Baskani ve Cumhur Ittifaki’nin Antalya Büyüksehir Belediye Baskan adayi Hakan Tütüncü, “Kepez Belediye Baskanligimizin son kütüphane açilisini yapiyoruz. 22’nci kütüphane Necmettin Erbakan Bilim ve Teknoloji Kütüphanesi, Kepez’imize, Antalya’miza, Türk gençligine, gelecegimize, bilim ve teknoloji yolculugu içerisindeki çok degerli hemsehrilerimize hayirli ugurlu olsun. 22 kütüphane açmak ömrümüzün sonuna kadar kalbimizde, gönlümüzde saklayacagimiz çok büyük bir onur ve seref olacak“ dedi.



5 yilda 22 kütüphane

Kepez’de 16 kütüphane kurma hayali ile yola çiktiklarini belirten Tütüncü, “Hizimizi alamayip hedefledigimiz sayiyi geçince nerede duruyorsa orada dursun dedik. Ve ondan sonra 22 kütüphane sayisina eristik. Antalya’da 5 yilda 22 tane kütüphane açmis olmak, bu egale edilmesi oldukça güç bir rekordur. Antalya’da sadece 3 tane kütüphane vardi. Umarim ve dilerim ki bizden sonraki arkadaslarimiz da heyecanla ilçemize 20 kütüphane daha eklerler. Bilginin isiginin yandigi yerde karanliklar kaybolur“ diye konustu.



Bir kütüphane de Alanya’ya

Tütüncü, Kepez’deki 22 kütüphanenin 3’ünün 24 saat açik oldugunu, digerlerinin ise 12 saat hizmet verdigini belirterek, günlük 30 bin kisinin faydalandigini söyledi.

Tütüncü, kütüphanelerin kamuya hizmetin yaninda gelecegi bilgiyle, teknolojiyle, bilimle insa etmek isteyen neslin var olusuna katki sagladigini vurguladi. Alanya gezisi sirasinda bin kisilik bir genç grubuyla bulustugunu ve kendisinden ‘Antalya Kütüphanesi ‘gibi bir kütüphane talep ettiklerini belirten Tütüncü, “Alanyali gençlerimize de kütüphane sözümüzü verdik” dedi.



“Medeniyetlere bilim yön verir”

Tütüncü, “Medeniyetimizde ne zaman bilgiyi kendimize kilavuz edindik, hayatta en hakiki mürsit ilimdir, fendir dedik, biz o zaman dünyaya nizam veren, yön veren ülke haline geldik. Ne zaman hikmetten, bilgiden uzaklastik, ne zaman yerimizde saymaya basladik, o zaman da geri kaldik. Her zaman bilginin sultanliginda yol yürümeliyiz” diye konustu.



Pil Fabrikasi için 11 yillik ugras

“2009 yilinda en önemli hedefimiz tipki Dokuma gibi Pil Fabrikasi’nin da gelecege tasinmasi ve halka kazandirilmasiydi” diyen Tütüncü, “Kentte ne kadar kurtarilmasi gereken bir yer varsa, biz onlarin hepsine ulasalim, onlari kurtaralim, kültür ve sanatla bulusturalim istedik. Bu kolay olmadi. Sadece 11 yil bu arazinin belediyemize devri için ugrastik. Ve müjdeli haber 2022 yilinin 17 Aralik günü geldi. Bu yerleskeyi belediyemize tahsisli hale getirdik ve su an burasi belediyemizin hüküm ve tasarrufunda bir yer oldu” dedi.



Türk ordusuna ambargo

Merhum Bülent Ecevit’i rahmetle anarak, Kibris Harekati günlerini hatirlatan Tütüncü, “Adaya adaleti götürmek için, barisi götürmek için harekete geçilir. Bizim orada basarili olmamizi istemeyen Batili güçler, Türk ordusuna ambargo gerçeklestirir. Türk ordusuna pil ve batarya vermezler. Böylelikle bizim muhabere sistemimiz iflas eder. Muhabere olmadan muharebe olmaz. Ambargoya ragmen harekat basariyla tamamlanir ve ordumuz Türkiye’ye döner. Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamiz, Türk ordusunun bundan böyle pil ve batarya ihtiyacini karsilamak için tamamen yerli ve milli pil fabrikasinin kurulmasi gerektigini düsünür. Ve en uygun yer olarak Antalya düsünülür. Prof. Dr. Necmettin Erbakan’in A’dan Z’ye ilgilendigi endüstüriyel deger olur” diye konustu.



Deniz Baykal’in ismi pil fabrikasi’nda

Necmettin Erbakan Bilim ve Teknoloji Kütüphanesi’nin fabrikanin eski bir tesis binasi oldugunu söyleyen Tütüncü, “Burasi bir restorandi. 365 gün 24 saat açik bir kütüphane haline geldi. Mademki Necmettin Erbakan’in adini verdik, tematik bir kütüphane olmasini istedik. Gelecegin mimarlarina, mühendislerine, delikanlilarina, hanimefendilere armaganimiz olsun” dedi.

Tütüncü, merhum Basbakan Bület Ecevit adinin Pil Fabrikasi yerleskesinde Edebiyat Kütüphanesi ve Edebiyat Müzesi’nde, Deniz Baykal ve Abdül Kerim Dogru’nun isminin de yine ayni yerleskede yapilacak tesislerde yasatilacagini müjdeledi.

Sanayi tarihine isik tutacak müze

Antalya’nin ilk fabrikalarindan ‘Kauçuk Fabrikasi’na da deginen Tütüncü, fabrika binasi içine konforlu bir spor salonu kazandiracaklarini, salonun dis kisminin ise 1930’lu yillari yansitacagini sözlerine ekledi. Tütüncü, Türkiye’nin sanayi tarihine isik tutacak ilk Sanayi Tarihi Müzesi’ni de fabrikada hizmete kazandiracaklarini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA