IYI Parti Lideri Aksener, Keçiören Esnafini Ziyaret Etti

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Ankara’nin Keçiören ilçesinde esnaf ziyareti gerçeklestirdi.

IYI Parti Lideri Aksener, Keçiören Esnafini Ziyaret Etti
IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Ankara’nin Keçiören ilçesinde yerel esnafi ziyaret etti. Aksener’e ziyaretinde IYI Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Parti Sözcüsü Kürsad Zorlu da eslik etti. Esnafin dertlerini dinleyen Aksener, Keçiören’de vatandaslarin oyuna talip oldugunu dile getirdi.

Ziyareti sirasinda basin mensuplarinin sorularini yanitlayan Aksener, Türkiye’deki egitim sistemine dikkati çekerek, “Ögretmen kökenli bir siyasetçi olarak sunu diyebilirim ki; Türkiye’de açilan okullarda planlama yok. Ögretmenlik meslegi öyle bir meslektir ki ekspertiz ister. Ona göre yetistirilmek ister. Dolayisiyla gerektigi kadar ögretmen yetistirecek sayida okul açmalisiniz ki mezun olduktan sonra hemen tayin olsun. Ben Bursa Ögretmen Okulu mezunuyum. Zor zamanlarin bulundugu bir dönemde 2 ay sonra tayinim çikti. Söylemeye çalistigim sey su; burada biz plansizlik var. 100 bin ögretmenin seçime kadar derhal atanmasini talep ediyorum. O zaman da ataniyorsa ögretmen arkadaslarimiz, ona göre oy kullanmakta karar versin. Simdi ben bunu böyle dedigim zaman Tayyip Erdogan’a oy istedi diyorlar. Konumuz o degil. Siyaset, bu rekabet üzerinden yapilmali. Yani sizin adiniza konusarak yapilmali. Halkin avukatligi üzerinden yapilmali” ifadelerini kullandi.

Emekli maaslari konusuna iliskin konusan Aksener, su ifadeleri kullandi:

“Emekliler için de diyoruz ki bu bayramda 3 bin lira yerine 7 bin lira verin. 11 bin lira seyyanen zam yapin ve en emekli maasi asgari ücret kadar oldu. Mesela bir arkadasimiz ‘2000’den sonra emekli olanlarla bizim aramizda büyük bir fark var’ dedi.

Ondan sikayet etti. Dolayisiyla simdi böyle bir fark var ama en düsük emekli maasi su anda ben 10 bin lira biliyorum ama 5 bin lira alanlarla karsilasiyorum. Hangi sebeple onu bilmiyorum, ögrenecegim.”

Emeklilerin geçim sikintisi çektigini dile getiren Aksener, “Seçime kadar 14 gün kaldi. Suriyelilere, Afganlara para bulunuyor. ’Türkiye’nin parasi yoktur’a inanmiyorum. Türkiye’de yeter ki dogru dürüst bir yönetim anlayisi olsun. Bir de bir ögrenci az önce geldi dedi ki ‘ögrenciler olarak umutsuzuz’, Sinavlarin düzgün yapildigina gençleri inandirmamiz lazim. Çok travmalari var. Yani dürüst sinav yapildigina kimse inanmiyor. Mülakat mutlaka kalkmali. Orada da dürüstlügün olduguna kimse inanmiyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA