Gelecegin Yöntemi Dedigi Eksozom Tedavisini Herkesten Önce Annesine Uyguladi

Özel Eskisehir Anadolu Hastanesi Kardiyoloji Uzmani Murat Taraktas, kalp yetmezligi ve Alzheimer karsisinda etkili bir tedavi yöntemi oldugu düsünülen eksozom yöntemiyle herkesten önce annesini tedavi etti. Murat Taraktas’in annesi Sabriye Taraktas, tedavi sonrasi unutkanliklarinin azaldigini söyledi.

Gelecegin Yöntemi Dedigi Eksozom Tedavisini Herkesten Önce Annesine Uyguladi
Özel Eskisehir Anadolu Hastanesi’nde Kardiyoloji Uzmani olarak görev yapan Murat Taraktas, eksozom tedavisiyle ilgili detaylari anlatti. Hastalara 4 seans halinde uygulanan eksozom tedavi yönteminin son yillarda çok arttigini ve bütün dünyada gelecegin uygulamasi oldugunu ifade eden Taraktas, seanslarinin tamamlanmasindan 6 ila 8 ay sonrasinda tedavinin kalp yetmezligine karsi somut gelisme gösterdigine yönelik çalismalarin olduguna dikkat çekti. Eksozomun, Alzheimer ve unutkanlik hastaliklari için de çok önemli olduguna vurgu yapan Murat Taraktas, bahsettigi tedaviyi herkesten önce en degerli hastasi olarak gördügü annesi Sabriye Taraktas’a da uyguladi. Tedavi sonrasinda ne gibi degisimler yasadigindan bahseden anne Sabriye Taraktas ise, eksozom ile unutkanliklarinin azaldigini ve hayatinin daha da kolaylastigini dile getirdi.

“Eksozom tedavisi son yillarda çok üst düzeyde”

Kardiyoloji Uzmani Murat Taraktas, eksozom tedavisinin hastalara 4 seans halinde uygulandigini aktararak, “Biz kalp krizlerinde hastalarin kalp damarlarini açiyoruz, kalp krizi sonrasi ömürlerini uzatiyoruz fakat bazi hastalarda maalesef hayatta tutabilsek bile kalpte ciddi hasarlar olabiliyor. Tabii bizim hastaliklarimiz çok ciddi oluyor. Kalp yetmezligi hastaliklari birazcik sikintili ve çaresiz. Bunlarda bazen kalp pilleri ve bunun gibi seylerle düzelmeler olabiliyor. Tabii Allah hastalarimiza uzun ömürler versin ama yasadiklari sürece ömür boyu sikintili bir süreç devam ediyor. Bu hastalarin hem saglikli hem de uzun süre yasayabilmeleri için bilim ’ne yapabiliriz’ dedi ve genetik bölümüyle çok yakin çalismalara basladi.

Biliyorsunuz, yaklasik 10 yil önce kök hücre tedavisi bununla ilgili ciddi yol aldi. Kök hücreler çok önemliydi. Asil kök hücre tedavisinde etkin olan sistem zaten eksozom tedavisi. Biz bir hastanin toplar damarindan kan alip, kanin içinde dolasan az miktarda olan ama ana hedefimiz hücrelerin içinde bol miktarda bulunan eksozomlari açiga çikartiyoruz. Genetik laboratuvarinda özel tekniklerle bunlar çogaltilarak eksi 80 derecelerde saklanarak soguk zincirle birlikte 4 seans halinde hastalara geri verme seklinde son yillarda tedavisi çok üst düzeyde” dedi.



“Yapilan çalismalar kalp yetmezligini düzelttigini gösteriyor ve Alzheimer tedavisi için de çok önemli”

Eksozomun bütün dünyada gelecegin tedavisi oldugunun altini çizen Taraktas, “Yapilan çalismalar özellikle son seansi aldiktan 6-8 ay sonrasinda kalp yetmezligini düzelttigini göstermekte. Ayrica Alzheimer, unutkanlik tedavisi çok önemli. Hem hastayi hem yakinlarini çok üzen, önünde durmasi çok mümkün olmayan çok yipratici bir hastalik. Alzheimer tedavisinde de olusmusu geri getirmiyor fakat baslamissa onu orada tutmaya ya da ailesinde ayni hastaliktan olmasi nedeniyle risk altinda bulunanlarin ileride basina bunun gelme ihtimalini azaltiyor. En degerli hastam tabii ki annem. Kendisi 2006’dan beri kalp hastasi, stentleri var. Ailesinde, büyüklerinde de Alzheimer, unutkanlik hastaligi oldugu için böylesine degerli bir tedaviyi ilk bizimkilere yaptik. Muhakkak faydali oldugunu düsünüyorum. Ben kendimde de farkliliklar hissediyorum. Tabii kronik bir hastaligim olmadigi için çok net bir sey diyemiyorum ama dinçlik hali ve hafizada oldukça farklilik gördüm” seklinde konustu.



“Bu tedaviden sonra kendimi çok daha iyi hissediyorum”

Murat Taraktas’in en degerli hastam dedigi ve eksozom tedavisini herkesten önce uyguladigi 72 yasindaki annesi Sabriye Taraktas ise sunlari söyledi:

“18 yildan beri kalp hastasiyim. Ailemde de unutkanlik var. Bu tedaviden sonra kendimi çok daha iyi hissediyorum. Daha rahat yürüyebiliyorum, önceden yorgunluk çok oluyordu. Simdi biraz daha rahatim. Unutkanliklar da azaldi. Öyle olunca da hayatim daha kolaylasti, daha pozitif oldu. Kalp rahatsizligi da yine ailemde var. Çok dikkat ediyordum, simdi de dikkat ediyorum ama çok daha rahatim.”
Kaynak: İHA