Esnafin Yüzü Ramazan'da Güldü

Adana’da on bir ayin sultani Ramazan ayinda kebap severler, iftarda kebapçilara akin ediyor.

Esnafin Yüzü Ramazan'da Güldü
Kebabin baskenti Adana’da günün ilk isiklarindan itibaren eti zirhtan geçiren ve sislere takan kebap ustalari, iftar saatinde pisirdikleri kebaplari ve hazirladiklari birbirinden lezzetli meze ile salatalari müsterilerine sunuyor. Ramazan ayinda esnaf hareketli günler geçirirken, iftar saatlerinde lokantalar tika basa doluyor. Bazi mekanlar ise yogun kalabaliktan dolayi kaldirimlara da masa sandalye koyarak hizmet veriyor.

Adanalilar oruçlarini kebap ile açiyorlar

Adanalilar, iftarda kebapçilara giderek oruçlarini Adana kebap ile açiyor. Bazi Adanalilar sahurda bile kebapçilara giderek ciger yiyip sahurunu yapiyor. Ramazan’la birlikte hareketlilik artarken, esnafin da yüzü gülüyor.

“Kebaptan asla vazgeçilmez”

Adana’da uzun yillardir kebapçilik yapan Yasar Aydin, Ihlas Haber Ajansi muhabirine yogunluktan memnun olduklarini belirterek, “Kebaptan asla vazgeçilmez. Ramazan’da da insanlar kebaptan vazgeçmiyor. Kebap Adana’nin bir kültürüdür ve insanlar Ramazan’da da bu kültürü yasatiyor. Bizim Adana kültüründe oruç kebap ile açilir. Bu yillardir böyle devam ediyor” ifadelerini kullandi.

“Islerimiz iyi gidiyor”

Esnafin yüzünün güldügünü anlatan Aydin, “Çok sükür islerimiz iyi, esnafin yüzü gülüyor. Zor zamanlar geçirdik ama Ramazan ayinda islerimiz iyi gidiyor. 170 gram kebabi 265 TL’den satiyoruz. Içecek ile birlikte 290 TL’ye mal oluyor” diye konustu.



“Herkese tavsiye ederiz”

Iftarda ailesiyle birlikte kebapçiya gelen Reca Yavus, Adanalilarin her daim kebap yedigini belirterek, “Biz Adanalilar olarak iftarda orucumuzu kebap ile açiyoruz. Bu bir gelenek, her sene geliyoruz ve ailemizle iftari kebap ile yapiyoruz. Herkese tavsiye ederiz” dedi.



“Kebap milli yiyecegimiz”

Kebap yemeye gelen Beyza Basözdemir ise kebapsiz yasayamadiklarini belirterek, “Kebap bizim milli yiyecegimiz. Kebapsiz yasayamayiz. Iftarda kebap yemekte hiçbir agirlik yapmiyor. Her sene mutlaka kebap ile iftarimizi açiyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA