Erzincan'da Koç Organize Suç Örgütü Çökertildi Açiklamasi 6 Kisi Tutuklandi

Erzincan Cumhuriyet Bassavciligi ve Emniyet Genel Müdürlügü KOM Baskanligi koordinesinde, geçtigimiz hafta içerisinde düzenlenen “Mahzen-9” operasyonu kapsaminda Koç organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltina alinan 9 süpheliden 6’i tutuklandi.

Erzincan'da Koç Organize Suç Örgütü Çökertildi Açiklamasi 6 Kisi Tutuklandi
Erzincan’da Necat Koç’un elebasiligini yaptigi öne sürülen organize suç örgütüne yönelik safak vakti operasyon düzenlendi.

Erzincan’in yani sira es zamanli olarak “Mahzen-9” operasyonlari kapsaminda Izmir’de Hasan Keser, Kayseri’de Baris Sengül (Yilanlar), Manisa’da Ömer Çakir, Mugla’da Yakup Çabuk (Çabuklar), Diyarbakir’da Oguz Sorguç (Yurtdisi Firar) organize suç örgütlerine yönelik operasyonlar gerçeklestirildi.

Erzincan’in da aralarinda bulundugu 6 ilde düzenlenen ve elebaslarinin da içerisinde bulundugu organize suç örgütü üyesi 54 süpheli yakalandi.

Erzincan Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügünde sorgulari tamamlanan 9 süpheliden 6’i sevk edildikleri adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Erzincan’daki 3 süphelinin ise adli islemleri, adli makamlarca devam etmekte.

Konuya iliskin Erzincan Valiliginden yapilan açiklamada ise su bilgilere yer verildi:

“Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügünce Türkiye genelinde es zamanli yapilan “Mahzen-9” o kapsaminda; ’Suç Islemek Amaci ile Örgüt Kurmak (TCK/220)’ suçundan baslatilan projeli çalisma ile teknik ve fiziki takip çalismalari neticesinde ilimiz genelinde hiyerarsik bir yapi içerisinde 11 olaya karistiklari tespit edilen suç örgütüne yönelik, 48 personel ve 6 Özel Harekat unsurunun katilimiyla; 12 farkli adrese es zamanli operasyon düzenlenmis olup, örgüt lideri Necat Koç ile T.Ö., H.K., S.K., I.K., I.P., Y.T., M.E. ve I.S. isimli 9 süpheli sahis yakalanmistir. Süpheli sahislarin ev ve isyerlerinde yapilan aramalar neticesinde; 3 adet ruhsatsiz tabanca, sarjör ve 58 adet fisek, 9 adet av tüfegi kartusu, 1 adet “sallama” tabir edilen biçak, 8 adet farkli sahislar adina düzenlenmis senet, 1 adet farkli sahislar adina düzenlenmis araç satis sözlesmesi, 1 adet farkli sahislar adina düzenlenmis mutabakat evraki, suçtan elde edildigi degerlendirilen 13.120tl nakit para ele geçirilmistir.

Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügünce adli makamlara sevk edilen 9 süpheliden örgüt lideri Necat Koç’un da içinde bulundugu 6 süpheli suç islemek amaciyla örgüt kurma (TCK/220), tefecilik (TCK/241), nitelikli yagma, 6136 SKM suçlarindan tutuklanarak Erzincan Kapali Ceza Infaz Kurumuna teslim edilmis, 3 süpheli sahis hakkinda adli islemler, adli makamlarca devam etmektedir.”
Kaynak: İHA