Disisleri Bakani Fidan Açiklamasi 'Irakli Mevkidaslarimizdan Bizimle Hareket Edeceklerine Dair Söz Aldik'

Disisleri Bakani Hakan Fidan, "Irakli mevkidaslarimizdan bizimle hareket edeceklerine dair söz aldik" dedi.

Disisleri Bakani Fidan Açiklamasi 'Irakli Mevkidaslarimizdan Bizimle Hareket Edeceklerine Dair Söz Aldik'
Disisleri Bakani Hakan Fidan, bir dizi ziyaret için Bursa’ya geldi. Ilk olarak Bal-Göç’ü ziyaret eden Fidan, ardindan Mudanya’ya giderek sahilde vatandaslarla sohbet etti. Cumhur Ittifaki Mudanya Belediye Baskan Adayi Gökhan Dinçer’in proje tanitim toplantisina katilan Disisleri Bakani Hakan Fidan, "Geçtigimiz günlerde Milli Savunma Bakanimiz ve MIT Baskanimizla Bagdat’taydik. Hem kendi sinirlarimiz içinde hem sinirlarimiz disinda terörist unsurlari temizleme irademizi Irakli mevkidaslarimizla paylastik. Onlardan da bu konuda bizimle birlikte ortak hareket edeceklerine dair söz aldik" dedi.

Mudanya’nin milli tarih ve suur açisindan çok müstesna bir yere sahip oldugunu ifade eden Fidan, "11 Ekim 1922’de Anadolu’yu boyundurluk altina alma oyunlarini bozdugumuzu ilk defa yazili olarak Mudanya’da kayda geçirdik. Milletimiz o vesileyle kahramanlari ve vatanseverligi sayesinde tarihin akisinin degistirilebilecegini dünyaya göstermis oldu. Bizler bugün Cumhurbaskanimizin liderliginde sehitlerimizden, gazilerimizden, tarihimizdeki bütün kahramanlardan aldigimiz emaneti daha yukarilara tasimanin gayreti içerisindeyiz. Milli sahlanis sürecindeyiz. Türkiye’miz gerektiginde oyun kuran, gerektiginde oyunu bozan, adaletsizliklere boyun egmeyen güçlü bir siyasi durus sergiliyor" dedi.



"Savunma sanayiinde yüzde 20 olan yerlilik ve millilik oranini yüzde 80’lere tasidik"

"Her zaman söyledigim bir hususu burada size ifade etmek isterim. Bu ülkenin kahramanlari hep vardi. Bu topraklar askerinden ögretmenine, bilim insanlarindan emekçisine, hayatin her alaninda her dönem farkli kahramanlar çikarmistir. Bizler zor zamanlarda ortaya çikan liderler sayesinde güçlüklerin geride birakilmasina ve yeni dönemlere yelken açilmasina tarih boyunca defalarca sahitlik etmis bir milletiz" diyerek sözlerini sürdüren Bakan Fidan, "Son 21 yilda Türkiye’mizin hangi noktadan nereye geldigini, nasil bir siçrama kaydettigini hepimiz gayet iyi biliyoruz. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan liderligindeki güçlü Türkiye artik hakikaten sadece bölgesinde degil, uluslararasi düzeyde de önemli bir aktöre dönüsmüstür. Bildiginiz gibi 21 yildir bildiginiz veya bilmedigiz birçok cephede görev almis kardesiniz olarak Cumhurbaskanimizin devletimiz ve milletimiz için gece gündüz nasil mücadele ettigini, nasil çalistigini yakinen sahitlik etmis biriyim. Türkiye’de siyaseti ve toplumsal hayatin her alanindaki vesait zincirlerinin kirilmasi Cumhurbaskanimizin azmi ve kararliligiyla mümkün olmustur. Son 21 yilda terörle mücadelede ve milli güvenlik sistemimizde daha önce esi benzeri görülmemis basarilara imza attik. Türkiye her alanda sözcügün tam anlamiyla çag atladi. Savunma sanayiinde yüzde 20 olan yerlilik ve millilik oranini yüzde 80’lere tasidik" ifadelerini kullandi.

"Mevcut sistemin acizligi Gazze’de tamamen ifsa olmustur"

Küresel savunma ürünleri ile ihracat endekslerinde rekor kiracak noktalara gelindiginin altini çizen Fidan, "Milletimizin teveccühü ile hayata geçirdigimiz politikalar, stratejiler vasitasiyla her alanda çitayi yükselterek ve refah seviyemizi arttirarak çok sükür yepyeni bir çigir açtik. Milletimiz refah ve huzur ve güvenligini arttirirken gönül cografyamizdaki kardeslerimizi de ihmal etmedik. Sükürler olsun ki icraatimizin ve çalismalarimizin semerelerini de aliyoruz. Milli menfaatlerimizi korumak için gidisati iyi ve dogru okumamiz gerekiyor. Mevcut dünya düzeni küresel adaletsizlikle krizlerle, savaslarla bas edemiyor. Kendini güncellemeyen mevcut sistem, yasanan sorunlarin da kaynagi haline gelmis durumdadir. Mevcut sistemin acizligi Gazze’de tamamen ifsa olmustur. Israil’in mezalimine seyirci kalan bu sistem Ukrayna’daki savasi da engelleyemiyor. Tersine tesvik ediyor. Bu sistem birakin adaleti tesis etmeyi, küresel düzeydeki esitsizlikleri daha da derinlestiriyor. Hegemon güçler sadece emperyal gündemleriyle mesgul oluyorlar. Terör örgütlerini vekil örgütleri ve diger yerel vesayet unsurlarinin taseron olarak kullanmaya devam ediyorlar. Ülkemiz üzerinde oynanmaya çalisan oyunlarin tümünü Cumhurbaskanimizin liderliginde hamdolsun bosa çikardik. MIT’teki görevim sirasinda arkadaslarimizla gelistirdigimiz kendi aramizda bir konsept vardi. Terörle mücadeleyle alakali. Sadece karsimiza çikan teröristle ugrasmayacagiz pesine düstügümüz teröristi yakalayip geregini yapacagiz diye. Öyle de yaptik" dedi.

Disisleri Bakani Fidan, konusmasini söyle sürdürdü:

"Dis politikamiza bunu uyguladigimiz zaman sadece önümüze çikan tehditlerle degil ayni zamanda ülkemiz için gerekli olan firsatlari, imkanlari, milli menfaatleri dünyanin neresinde olursa olsun bulup elde edecegiz. Sadece uluslararasi sistemin önümüze çikardigi engellerle vaktimizi harcamayacagiz, mücadele ederken ülkemiz için, milletimiz için, bölgemiz için iyi olaninda pesinden kosacagiz. Firsatlarin da pesinden kosacagiz. Iste bu yüzden Türkiye artan imkan ve kabiliyetleriyle adalet ve vicdan temeliyle yeni bir dünya düzeni kurulmasi için öncü rol üstlenmis durumdadir. Cumhurbaskanimizin ‘Dünya 5’ten büyüktür’ söylemini dünyanin her kösesinde karsilik bulmasi asla bosuna degil."

"Irakli mevkidaslarimizdan söz aldik"

Türkiye’nin artik oyun kuran degil, gerektiginde oyun degistiren bir ülke oldugunu sözlerine ekleyen Fidan, "Bunu terörle mücadele stratejimizde de görüyoruz. Hükümetimizde askerimizle, güvenlik güçlerimizle terörle mücadelede son 21 yilda kaydedilen mesafe apaçik ortadadir. Terör illetini sadece ülkemizden degil, sinir ötemizden de temizle çabalarimiz tüm hiziyla devam ediyor. Geçtigimiz günlerde Milli Savunma Bakanimiz ve MIT Baskanimizla Bagdat’taydik. Hem kendi sinirlarimiz içinde hem sinirlarimiz disinda terörist unsurlari temizleme irademizi Irak mevkidaslarimizla paylastik. Onlardan da bu konuda bizimle birlikte ortak hareket edeceklerine dair söz aldik. PKK’nin Irak’in çikarlarina aykiri hareket eden ve orada da müsaade edilmemesi gereken bir örgüt oldugunu ilk defa bu süreç sayesinde muhataplarimiz kabul ettiler. Irakli kardeslerimizle is birligimiz ve koordinasyon toplantilarimiz önümüzdeki süreçte de devam edecek. En basta söyledigim gibi oyun bozuculuk, liderlik ve durus gerektiriyor. Cumhurbaskanimizin stratejik vizyonu bu milletin zaten var olan kahramanlarini, evlatlarini büyük bir dava etrafinda birlestirdi. Bursa Kayiboyu’na ev sahipligi yapmis, Osmanli Devleti’ne de baskentlik yapmis bir sehir. Mudanyali kardeslerimiz kahraman liderlere, cengaverlere, vizyoner devlet adamlarina son derece asinadir. Bunun en önemli isaretlerinden biri de son 21 yilda Cumhurbaskanimiza ve belediye baskanligi görevini yürüten diger dava arkadaslarimiza gösterilen sonsuz güvendir" seklinde konustu.

Mudanyalilara seslenen Fidan, "Degerli Mudanyali kardeslerim, simdi söz sirasi sizde. Biliyorsunuz, uzun yillardir Bursa’ya var gücü ile hizmet eden Büyüksehir Belediye Baskanimiz Alinur Aktas tekrar adaydir. Bu görevi kendisine tekrar tevdii edeceginize inaniyorum. Az önce lansmanini dinledigimiz genç, dinamik ve enerjik kardesimiz Gökhan Dinçer de sizin teveccühünüz ile bu emaneti layigi ile tasiyacaktir. Buna da inancimiz, güvenimiz tamdir. Bende önce konusmaci olan Mustafa Bey, çok önemli bir konunun altini çizdi. Ilçe belediyesinin büyüksehir ile büyüksehirin de merkez hükümetle olan iliskisi, koordinasyon ve uyumu vatandasimiza en ideal hizmetin götürülmesinde kilit hususlardan birisidir. Digeri ise büyük bir ihlasla, vizyonla ve öngörüyle çalismaktir” ifadelerine yer verdi.

Programda ilk olarak Mudanya Belediye Baskan Adayi Gökhan Dinçer projelerini tanitti. Ardindan Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas da bir konusma yaparak, "Mevcut belediye baskani 10 yil belediye baskanligi yapti. Üzülerek söylüyorum ki vatandasa anlatacak hiçbir sey yok. Biz neler yaptik? Engellemelere ragmen Büyüksehir Belediyesi olarak Aile Destek Merkezimizi açtik. Gençlik merkezini yaptik. En son BURFAS kafemizi de açtik. Sahil düzenlemesini yaptik ki yeni ihalemizi de gerçeklestirdik. Tirilye’yi nasip olursa haziran, temmuz gibi ihya etmis olacagiz. En güzel sekilde Mudanyalilarla bulusturmus olacagiz. Her bir kirsal mahallemizin gerek altyapisi, gerek ulasimiyla alakali çalismalar yaptik" dedi.



Varank’tan Dinçer’e övgü

AK Parti Bursa Milletvekili ve önceki dönem Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank da kisa bir konusma yaparak, "Biz kendisiyle her zaman gurur duyduk, gurur duyuyoruz. Kendisinin bu millete daha uzun yillar insallah güzel hizmetleri olacak. Kendisinin tanimadigi isim yok. Telefon rehberinde olmadigi isim yok. Onun için Gökhan Dinçer kardesimiz Mudanyali hemsehrilerimiz ona destek verirse iste bu gücünü, bu kabiliyetlerini Mudanya’nin gelismesi için kullanacak. Mudanya yüzyilini insa etmek için kullanacak. Ben inaniyorum ki dinamizmiyle, onun bu yetenekleriyle çok farkli bir Mudanya’yi biz görebilecegiz" seklinde konustu.



Dinçer projelerini siraladi

Cumhur Ittifaki Mudanya Belediye Baskan Adayi Gökhan Dinçer, "Bizim için Mudanya’nin sadece insani degil, sokakta ve suda yasayan canlilari da kiymetli. Yesili, agaci, çiçegi, zeytini de kiymetli. Asirlardir birçok medeniyete ev sahipligi yapan, ilçemizin ihtisamli ve az bilinen tarihi geçmisi de önemli. Biz Mudanya’yi tüm degerleriyle bir bütün olarak sevip yasatmak için yola çiktik. Rasyonel çözüm üreten, insan odakli bir belediye bizim yönetim felsefemiz olacak" dedi.



"2 yilda yeni belediye binasi tamamlanacak"

Mudanya Belediyesi’nin bir belediye binasinin bile olmadigini ifade eden Dinçer, "Biz yeni belediye binamizi 2 yil içinde bitirecegiz. Yeni belediye binamiz ile hizmet kalitemizi artirirken, her 15 günde bir düzenleyecegimiz vatandas günü ile Mudanya ailemizle bir araya gelecegiz. Onlar bize gelmeyecek, biz onlara gidecegiz. Mudanya’da bir deprem bölgesi ve bununla ilgili ne yazik ki hazirliksiz. Yillardir birçok yapinin yapi kullanma ruhsati sorunu var. Afet Master Plani ile Mudanya’da vatandaslarimizin oturduklari binalarin depreme dayanikli olup olmadiginin tespitini yapacagiz. Kentsel Dönüsüm ve Afet Müdürlügü kurup, bu müdürlük kapsaminda güven masalari kuracagiz. Depreme dayaniksiz olan bölgelerde kentsel dönüsüm çalismalarini baslatacagiz. Mudanya’mizda çok iyi organize olmus, gönüllü arama kurtarma ekipleri var. Bunlari belediyemiz ile koordinasyonlu çalisacak hale getirecegiz. Mudanyalilar ne istiyor dedigimizde kapali pazar yeri talebiyle karsilastik. Kapali pazar alanlarini vatandaslarimizin istedigi bölgelerde projelendirecegiz. Kapali pazar alanlarimizin sayisini ihtiyaç duyulan mahallelerimizde gerçeklestirecegimiz projelerle arttiracak, daha verimli ve nitelikli kullanim alanlari olusturacagiz. Mudanya halkinin çagdas ve modern mekanlarda alisveris yapmasina imkan saglarken, pazarci esnafimizin da daha kaliteli hizmet vermesine katki sunacagiz. Kirsal alanda yasami desteklemek adina köy yerlesik alanlari ile ilgili gerekli çalismalari yapacagiz" diye konustu.



"MudanyaKart’i hizmete sunacagiz"

Dinçer sözlerini söyle sürdürdü:

"MudanyaKart’i hizmetinize sunagiz. Proje çalismalarina basladigimiz MudanyaKart ile esnafimiza destek, emeklimize nefes ve en önemlisi de kentimizde yasayan herkesi kapsayan büyük bir aile olacagiz. Mudanya’daki vatandaslara sordugumuzda önümüze çikan en önemli sorunlardan biri de ulasim. Güney Çevre Yolu, Mudanyalilarin sehir içi trafigini Kuzey Çevre Yolu da Mudanya’nin Istanbul ve Izmir’e gidis gelislerine nefes aldiracak. Bursa Büyüksehir Belediyemizle birlikte Mudanya’nin ulasimina ve kent içi trafigine Nilüfer-Çagrisan baglanti yollari, Bademli Bulvari, Mudanya Yolu Sehir Hastanesi baglanti yolu, Mudanya Yolu-Geçit–Bademli Kavsagi serit genisletme projeleri ile köklü çözümler sunacagiz. Sehir içinde ara sokaklardaki bakimsiz yollarla köy yollarini sathi kaplama ve sicak asfaltla konforlu hale getirecegiz. Sehrin tüm önemli noktalarina, acil ihtiyaç durumlarinda halkimizin tüm gereksinimlerini karsilayacak sekilde gece ve gündüz ekonomik ve konforlu ulasim saglayacagiz. Mudanya’daki trafik sikisikliginin önemli bir bölümünü olusturan park sorununu da, vatandaslarimizin talep ettigi farkli noktalarda ve bölgelerde yapacagimiz otoparklar ile ortadan kaldiracagiz. Mudanyalilar, yesil ve mavi ile özdeslesmek istiyor. 45 km’lik sahilindeki maviligi ile gökyüzü maviligi arasinda mutlu bir yasam istiyor. Bursa Büyüksehir Belediyemizin Mudanya, Güzelyali ve Tirilye Yat Limani Projesi’ni sahil düzenleme ve Mudanyaport projemiz ile taçlandiracagiz. Mudanya bir turizm bölgesi ancak bir tane bile turizm danisma ofisimiz yok. Belediyemiz bünyesinde yerli ve yabanci turistlerimiz için turizm ofisleri açacagiz. Buralarda genç kardeslerimiz de çalisacak ve kendi harçliklarini kazanacaklar."

Yenilenebilir enerji vurgusu

Mudanya’da yesil alanlari artirarak, insaat uygulamalari basta olmak üzere ilçe genelindeki tüm planlama ve tasarim çalismalarinda yenilenebilir enerji kullanimini önceleyen bir yönetim anlayisi içinde olacaklarini belirten Gökhan Dinçer, "Iklim sartlarina ve olaganüstü hava olaylarina uyumlu doga temelli çözümler ve eko sistem temelli yaklasimlarla çevreye duyarli ve iklime uyumlu bir Mudanya olusturacagiz. Hasköy ve Altintas mesire alanlarini yaparak halkimizin dogayla iç içe yasamasina katkida bulunacagiz. Mevcut yerlerinde sorun yasayan Mudanyali balikçilarimizin, daha konforlu ve hava sartlarilarina uygun balikçi barinaklarina kavusmasini saglayacagiz. Ayrica, destek paketleriyle de balikçilarimizin yaninda olacagiz" ifadelerine yer verdi.

Denizcilik lisesi için girisimler olacak

"Tüm mahallelerimiz ve köylerimizde çocuklarimizin arkadaslariyla sosyallesebilecekleri ve keyifle vakit geçirebilecekleri parklar kuracagiz" diyerek sözlerini sürdüren Dinçer, "Ayrica bütün çocuk parklarimizi güvenlik kameralariyla denetleyecegiz. Öncelikle kadinlari is gücüne katmak ve tüm Mudanya esnafina ihtiyaçlari dogrultusunda yardimci ve destek olmak istiyoruz. Bu yüzden öncelikle kadinlarimiza alim garantili hediyelik esya üretimi konusunda destek verecek kirsal alandaki üretici kadinlarimiza E-Ticaret alaninda destek vererek, öncülük edecegiz. Halkimizin yogun talepleri arasinda yer alan Denizcilik Lisesi’nin de Mudanya’mizda yer almasiyla ilgili bakanlikla görüsmelerimizi yaptik. Gelecegin denizcileri Mudanya Denizcilik Lisesi’nde yetisecek. Mudanya’da her gencin talebi, her türlü bransi kapsayan spor tesislerinin kurulmasi. Iste Cumhuriyetimizle yasit Mudanya Spor’umuzun sahasinin durumu ortada. Mudanya stadyumunu bulundugu alanda ’yasayan stadyum’ konseptiyle birçok spor bransina ev sahipligi yapacak sekilde projelendirecegiz. Mudanya Stadimiz gibi Tirilye Stadimizi da yapacagiz. Ayrica Mudanyali gençlerimizin gerekli bilgi ve beceri anlayislarini edinmelerine, kisiliklerini gelistirmelerine, fiziksel ve ruhsal sagliklarini korumalarina, sosyallesmelerine katki sunmak ve yeni teknolojilerle bulusturmak adina Gençlik ve E-Spor merkezimizi hayata geçirecegiz" dedi.



Büyükler için Yasam Merkezi

Mudanya nüfusunun yüzde 30’unun 60 yas üstü oldugunun altini çizen Mudanya Belediye Baskan Adayi Gökhan Dinçer, "Sahillerimiz günlük kullanimlarinin yaninda su sporlariyla da öne çikacak. Yelken, kano, dalis gibi su sporlarini gelistirmek için su sporlari merkezini hayata geçirecegiz. Mudanya’mizin nüfusunun yüzde 30’u 60 yas üstü. Yillarca memleketimize hizmet etmis büyüklerimiz için Yasam Merkezi’ni hayata geçirecegiz. Büyüklerimizin sosyallesecegi, bos vakitlerini keyif ve huzurla geçirecekleri Emekliler Lokali’nin yani sira evde hasta bakimi ile saglik hizmetini onlarin ayagina götürecegiz. Ihtiyaç sahibi 60 yas üstü büyüklerimiz için MudanyaKartlarina yükleme yaparak, temel ihtiyaç malzemelerini almalarina destek olacagiz. Engelli vatandaslarimiza günlük hayatlarini kolaylastirmalari ve kentin tüm imkanlarindan sorunsuz bir sekilde faydalanmalari için “Engelsiz Kent Mudanya” projesini hayata geçirecegiz. Bunun yani sira sosyal ve ekonomik alanlarda saglayacagimiz destek ve imkanlarla aileleriyle birlikte Mudanya’da yasama keyfinden en üst düzeyde faydalanmalarini saglayacagiz" seklinde konustu.



Hayvan Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi

Dinçer sözlerini söyle tamamladi:

"Biz hayvanlari çok seviyoruz ve tüm canlilara saygi duyuyoruz. Özellikle sokak hayvanlarini korumak ve ihtiyaçlarini karsilamak üzere modern bir hayvan bakim ve rehabilitasyon merkezi açacagiz. Ve en mutlu gününüz için evlenecek çiftlerimize kaliteli, sik ve genis bir mekân olarak projelendirdigimiz Mudanya Nikahevi’ni halkimiza kazandiracagiz."
Kaynak: İHA