Bozbey Açiklamasi 'Ihtiyaç Sahiplerine Destek Olan Bir Anlayis Ortaya Koyacagiz'

Bursa Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Mustafa Bozbey, “Bugün Bursa’da 15 bin üniversite ögrencisi kaydini dondurdu. O çocuklara destek olan, sahip çikan olmadigi için. Emeklimize destek olacagiz. Ihtiyaç sahibi tüm insanlarimiza sahip çikan bir anlayisi ortaya koyacagiz” dedi.

Bozbey Açiklamasi 'Ihtiyaç Sahiplerine Destek Olan Bir Anlayis Ortaya Koyacagiz'
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Mustafa Bozbey, CHP Bursa Il Baskani Nihat Yesiltas, CHP milletvekilleri Hasan Öztürk, Orhan Saribal, CHP Yildirim Ilçe Baskani Ilhami Gün, Yildirim Belediye Baskan Adayi Mehmet Önder Mutlu, Yildirim’da Sakarya Mahallesi’ni ziyaret etti. Vatandaslarla bir araya gelen Bozbey, sorunlari dinleyerek toplanan kalabaliga hitap etti. 10 yil önce bir program için seçim yokken bu mahalleye geldigini belirten Bozbey, “Bu 10 yilda hiçbir sey degismemis. Sakarya Mahallesi oldugu gibi duruyor. Okul sorunu var. Çocuklar sokakta araçlar yüzünden oyun oynayamiyor. Nilüfer’de her yerde hali saha var. Ama çocuklarimiza burada bir hali saha yapilmamis. Kadinlar için sosyal alan yapilmamis. Gençler için alanlar olusturulmamis. Insallah 31 Martta Sakarya Mahallesi’nin bize çikacagi destek Bursa’da yeni bir süreç baslayacak. Iste o zaman önce Sakarya Mahallesi’nin çocuklarinin, sonra kadinlarin, gençlerin gülümsemesini saglayacagiz. Bu mahallenin güzel insanlarini da gülümsetmek bizim boynumuzun borcu olacak” dedi.

“Gözlerinin önüne perde inmis”

“Bizler bu bölgenin bütün sorunlarini bilen vakif olan insanlariz. Ben insaat yüksek mühendisiyim gittigim zaman çevreye baktigimda birçok seyi görebilirim. Bazilarimizin göremediklerini de görebiliyorum” diyen Bozbey, “Yillarca Nilüfer’de yapmis oldugumuz hizmetleri sizler takip ediyorsunuz. Bazilarinizin çocuklari oraya eglenmeye gidiyor. Orada çocuklarimiz dahil olmak üzere her yastan insana hizmet eden tesisleri yaptik. Birileri görmek istemiyor, birileri de görmüyor zaten gözlerinin önüne perde inmis” diye konustu.

Göreve gelirken suyu yüzde 25 düsüreceklerinin altini çizen Mustafa Bozbey, “Su haktir, kamu hakkidir, sizlerin hakkidir. Suyu pahaliya içen bir Bursalidan bahsediyoruz. Gençlerimize burs verecegiz. Bugün Bursa’da 15 bin üniversite ögrencisi kaydini dondurdu. O çocuklara destek olan, sahip çikan olmadigi için. Emeklimize destek olacagiz, sahip çikacagiz. Ihtiyaç sahibi tüm insanlarimiza sahip çikan bir anlayisi ortaya koyacagiz. Ekonominin bu denli kötü oldugu, insanlari ezdigi süreçte bizler o insanlarimizin yarina umutla bakmasi için bu destekleri yapacagiz. Biz önce insan diyoruz. Insanin mutlulugu, huzuru bizim için son derece önemli. Özellikle kadinlarin bir yerden bir yere güvenli bir seklinde ulasmalari bizim için son derece önemli. Çocuklarimizin saglikli nesiller olarak yetismesi son derece önemli. Olgun yas gruplarinin bir sosyal tesisinin olmasi, oradan faydalanmasi, birbirleriyle sosyal iletisim kurmasi, çesitli sanatsal etkinliklere katilmasi o kadar anlamli ve önemli. Her sey tipki Nilüfer’deki gibi olacak” ifadelerini kullandi.

Sakarya Mahallesi ziyareti ardindan Sirinevler Mahallesi’nde de seçim ofisi açilisi gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA