Baskan Zolan Açiklamasi 'Bize Düsen Görev Sehitlerimizden Miras Kalan Vatanimiza Sahip Çikmaktir'

18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yildönümü nedeniyle bir mesaj yayimlayan Baskan Zolan, “Çanakkale’de dönemin en modern ordularini dize getiren atalarimiz destansi direnisi ile milli mücadele ruhuna da ilham kaynagi olmustur” dedi.

Baskan Zolan Açiklamasi 'Bize Düsen Görev Sehitlerimizden Miras Kalan Vatanimiza Sahip Çikmaktir'
Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, 18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yildönümü nedeniyle bir mesaj yayimlayarak, Türk ordusunun dünyanin en güçlü ordularina karsi inanç, azim ve kararlilikla vermis oldugu büyük mücadelenin essiz bir zaferle taçlandigini belirtti.

Kahraman Türk askerlerinin inanç ve azmi ile Çanakkale’de 7 düvele karsi kazanilan tarihi zaferin, Kurtulus Savasi’na giden yolda en büyük güçlerden biri oldugunu vurgulayan Baskan Zolan, “Çanakkale’de dönemin en modern ordularini dize getiren atalarimiz destansi direnisi ile milli mücadele ruhuna da ilham kaynagi olmustur. Çanakkale geçilmez’ sözünü tarihe kanlariyla nakseden kahraman sehitlerimiz Türk’ün yenilmezligini, Mehmetçigin azim ve iradesini tüm dünyaya bir kez daha göstermistir” ifadelerini kullandi.

Tarihin her döneminde aziz Türk milletinin vatani ve bayragi için canini feda etmekten kaçinmadigini isaret eden Baskan Zolan sunlari kaydetti: “Tarihin akisini degistiren Çanakkale destaninin her satirinda isimsiz kahramanlar ve insanlik onuru vardir. Bize düsen görev, kahraman ecdadimizdan ve bu topraklar için kanini, canini veren sehitlerimizden miras kalan vatanimiza birlik ve beraberlik içinde sahip çikmaktir. Bu vesilelerle basta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarini, vatani için gözünü kirpmadan canini veren tüm sehitlerimizi rahmet, minnet ve sükranla aniyorum."
Kaynak: İHA