Aydin'da Imece Usulü Iftara Büyük Ilgi

Aydin’in Sultanhisar ilçesine bagli kirsal Yagdere Mahallesi’nde geleneksel halde 8 yildir sürdürülen imece usulü iftar gelenegi büyük ilgi gördü.

Aydin'da Imece Usulü Iftara Büyük Ilgi


Aydin’in Sultanhisar ilçesine bagli Yagdere Mahallesi’nde 8 yildir devam eden geleneksel imece usulü iftar sofrasi bu yil da devam etti. Tüm mahallelinin katkilariyla gerçeklesen iftar öncesinde imam hatipler Kur’an-i Kerim okurken aksam ezaninin okunmasinin ardindan iftar duasi ile birlikte oruçlar açildi. 3 binden fazla vatandasin bir araya geldigi geleneksel iftar bulusmasinda hem hasret giderildi hem de Ramazan ayi dayanismasinin mutlulugu yasandi. Konuklara geleneksel Keskek ile birlikte çorba, kuru fasulye, pilav, tursu ve helva ikram edildi.

Maddi ve manevi desteklerle yapiliyor

8 yildir sürdürdükleri geleneksel iftar bulusmalarindan birini daha gerçeklestirmenin mutlulugunu yasadiklarini ifade eden Mahalle Muhtari Önder Soysal; "Tüm mahalle halkinin maddi ve manevi katkilariyla her yil gerçeklesen ve kaynasmamiza vesile olan bu iftar gelenegini sürdürmeye devam ediyoruz. Siyasetçisinden isadamina kadar muhtesem bir katilim oldu. Maliyetlerin yükselmesine ragmen herkes maddi ve manevi sekilde hayrimiza destek verdi. Emegi geçen tüm halkimiza ve davetimize icabet eden tüm konuklarimiza tesekkür ediyorum" dedi.



Yagdere Mahallesi Muhtarligi öncülügünde düzenlenen toplu iftar yemegine Sultanhisar Kaymakami Bahadir Günes, ilçe müdürleri, daire amirleri, Yagdere Mahallesi ile bagi bulunan Istanbul basta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanindaki vatandaslar ile Yagdere Mahallesi sakinleri katildi.

Kaynak: İHA