Atatürk Cumhuriyet Kulesinin Isik Sovu Havadan Görüntülendi

Cumhuriyetin 100’üncü yilini temsil edecek olan ve yapimi tamamlanan Atatürk Cumhuriyet Kulesi 18 Mart günü açilacak.

Atatürk Cumhuriyet Kulesinin Isik Sovu Havadan Görüntülendi
2003 yilinda temeli atilan ve yarim kalan Atatürk Cumhuriyet Kulesinin yeniden baslayan insasinda sona gelindi. Cumhuriyetin 100’üncü yilini temsil etmesi planlanan kule 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Sehitler Günü’nde açilacak. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in katilimi ile açilmasi planlanan kulede sanat galerisi, kütüphane, spor salonu, nikah salonu, seyir terasi, restoran ve bilim merkezi gibi vatandaslarin kullanimina sunulacak alanlar bulunuyor.

Kulenin zirvesinde “Selçuklu yildizi” bulunurken, isiklandirma ve led sistemleri ile vatandaslarin begenisine sunulacak. Atakule’nin mimari Ragip Buluç tarafindan tasarlanan 197 metre uzunlugundaki Atatürk Cumhuriyet Kulesi ile Ankaralilar kentin dört bir yanini kus bakisi izleme firsati bulacak.

Kule konser ile açilacak

Keçiören Belediye Baskan Yardimcisi Merih Karayol, açilisin konser ile olacagini söyleyerek, “Atatürk Cumhuriyet Kulemizi açiyoruz. Keçiören’imize, Ankara’miza, Türkiye’mize güzel bir eser kazandirmanin hakli gururunu yasiyoruz. Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in katilimlariyla, saat 15.00’te Sinan Akçil konseri ile baslayacak açilis törenine bütün Ankaralilari bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kule hakkinda bilgi veren Karayol, “197 metre yüksekligindeki Cumhuriyet Kulemizin en üstünde bir nikah salonumuz var, onun bir altinda VIP salonumuz var, bir alt katta dönen restoranimiz var. Onun altinda ise bir kafeteryamiz var, kafeteryanin altinda da bir seyir terasimiz var. Ankara’nin yüzde 80’ini gören bu alanda vatandaslar Ankara’yi seyredebilecekler. Dönen restoranimiz 45 dakikada bir tam tur atiyor. Vatandaslar, bir yemek süresinde Ankara’nin tamamini görecek sekilde yemek yiyebilecekler. Kubbenin altinda uzaydan aldigimiz görüntüleri ögrencilere gösterecek ve egitim almalarini saglayacak bir yerimiz var. 17’nci katta bir cam terasimiz var. Ziyaretçilerimiz cam terasimizda Ankara’nin manzarasini seyretme firsati bulacak” dedi.



“Cumhuriyetimizin 100’üncü yilinda böyle bir eseri kazandirmaktan dolayi gerçekten çok mutluyuz”

Cumhuriyetin 100’üncü yilinda Türkiye’ye eser kazandirdiklari için mutlu olduklarini ifade eden Karayol, “Herkesi Cumhuriyet Kulemize bekliyoruz. Açilistan sonra herkes gelip kuleyi gezebilecek. Gerçekten çok büyük bir emegin sonunda çikti ortaya. Türk mühendis ve mimarlarin çalismalari ve detaylarindaki bütün güzellikleri insanlarimizin gelip mutlaka görmelerini istiyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yilinda böyle bir eseri kazandirmaktan dolayi gerçekten çok mutluyuz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA