18 Yil Sonra Ev Sahibi Olan Depremzede, 4 Ay Içinde Kaldiktan Sonra Ramazan Ayini Konteyner Kentte Geçiriyor

Diyarbakir’da, 6 Subat Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen vatandaslar, kaldiklari konteyner kentte iftara hazirlik yapiyor.

18 Yil Sonra Ev Sahibi Olan Depremzede, 4 Ay Içinde Kaldiktan Sonra Ramazan Ayini Konteyner Kentte Geçiriyor
Kahramanmaras merkezli 6 Subat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen Diyarbakir’da evleri yikilan ya da agir hasar görenler için AFAD koordinatörlügünde merkez Kayapinar ilçesinde yaklasik 55 bin metrekare alanda konteyner kent kurulmustu.

Içinde çocuk oyun grubu, saglik tesisi, sosyal market, mescit, çamasirhane, basketbol sahasi ve yönetim ofisinin de yer aldigi alana 621 konteyner yerlestirilmisti. Burada yaklasik olarak 2 bin 400 aile kalip temel ihtiyaçlar karsilaniyor. Aileler, Ramazan ayini burada geçirerek iftara hazirlik yapiyor.

Esi ve çocuklariyla konteyner kentte kalan Seniha Aksoy, 18 yil aradan sonra ev sahibi oldugunu, 4 ay içinde kaldiktan sonra asrin felaketinde kader, nasip deyip evinin hasar aldigini söyledi.



Evsiz kaldiklarini ama sahipsiz kalmadiklarini belirten Aksoy, yanlarinda çok büyük bir devlet bulundugunu, onun da Türkiye Cumhuriyeti Devleti oldugunu ifade etti.

“Rabbim baki kilsin, devlet her zaman 18 yasindadir” ifadelerini kullanan Aksoy söyle konustu:

“Çadir kentte, yurtta, konteyner kentte hep bizimledir. Saç ekmegi yapiyorum. Ilk Ramazan ayimizdir. Bütün Müslüman alemine mübarek olsun. Tabii ev gibi degil, fakat çok sükür ki bariniyoruz. Disarida sokakta degiliz. Rabbim devletimden razi olsun. Buraya gönderilen yardimlarin adil bir sekilde dagitilmasini rica ediyorum. Bunu istiyoruz. Ya herkese ya da hiç kimseye. Herkese verilsin. Neticede burada olanlar, evsiz oldugu için burada.”

Esi ve çocuklariyla konteyner kentte kalan Halime Bingöl ise, “Konteyner kentte kaliyoruz. Deprem olduktan sonra önce 5-6 ay yurtta kaldik. Sonra bizi buraya aldilar. Ramazan ayindayiz, simdi ise iftar yemegi hazirliyorum” dedi.

Kaynak: İHA