Israil'de Seçim Protestosunda Sokaklar Savas Alanina Döndü

Israil’in baskenti Tel Aviv’de Basbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetinin istifasini talep eden binlerce kisi sokaklari atese verirken, ortalik savas alanina döndü.

Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilari sürerken, savas istemeyen binlerce Israilli baskent Tel Aviv’de protesto gösterisi düzenledi.

Basbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetini protesto eden ve esir anlasmasi talep eden binlerce kisi, ülkede acilen seçime gidilmesi çagrisinda bulunurken, caddeleri atese verdi. Israil polisi ile göstericiler arasinda çatisma çikarken, polis sis bombasi kullandi.

“Savas yüzünden hemen seçim”

Israil hükümetini protesto etmek üzere Kudüs’teki Basbakanlik Konutu önünde toplanan binlerce kisi de acilen seçime gidilmesi çagrisi yapti. Gösteride konusan yedek subay Benny Barabash, “Netanyahu lider olarak suçludur. Yasam ya da ölüm seçimi önümüzde” ifadelerini kullanirken, göstericiler, “Savasa ragmen simdi seçim, savas yüzünden simdi seçim” sloganlari atti.

Gösterinin organizatörü ise yaptigi konusmada, hükümetin yetkilerini birakmasi çagrisinda bulunarak, “Nereye baksaniz kaos var. Bu politikanin sonucu, kaos politikasinin ta kendisi” dedi.

Kaynak: İHA