Degisen Trendlere Uyum Saglayin

DÜZCE – Cumhurbaskanligi Insan Kaynaklari Ofisi tarafindan üniversite ögrencilerinde kariyer farkindaligi olusturmak, onlara kariyer yolculuklarinda destek sunmak amaciyla gelistirilen Kariyer Planlama dersinde, özel bir danismanlik firmasi yönetim kurulu baskani Ahmet Kusçu “Yeni Nesil Kariyer ve Girisimcilik Uygulamalari” adli seminer gerçeklestirdi.

Degisen Trendlere Uyum Saglayin
Programin açilis konusmasini gerçeklestiren Düzce Üniversitesi Akçakoca Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Ögretim Üyesi Arif Güngör, çalisma hayatinda basari anahtarinin “Dogru insanin; dogru zaman, dogru yer ve dogru iste” olmasi seklinde açikladi.

Kariyer planlamasi ve girisimciligin geçmisten günümüze giderek daha dinamik ve yenilikçi bir hal almaya devam ettigini belirten Güngör; teknolojinin hizla ilerlemesinin, is dünyasini sürekli degistirdigini ama bu degisimlerle basa çikmanin yolunun, sadece teknolojik yeniliklerle adim atmak degil, ayni zamanda kisinin kendi kariyerini olustururken ve isletmesini kurarken degisen trendlere uyum saglamaktan geçtigini vurguladi.

Programin davetli konusmacisi Ahmet Kusçu ise ögrencilere kendi kariyer gelisimi ve yeni nesil kariyer uygulamalari hakkinda bilgiler verdi. Kamu personeli olarak girdigi meslek hayatina, özel sektörde devam ettigini ve özel sektörden yönetici olarak ayrilarak egitim danismanlik alaninda girisimci oldugunu ifade etti.

Yeni nesil kariyer planlama uygulamasi kurucusu olarak is hayatina devam ettigini söyleyen Kusçu, deneyimlerini paylasarak, kurucusu oldugu online kariyer planlama sitesinin, ögrencilere staj ve sonrasinda is imkani saglayan bir isletme oldugunu dile getirerek sözlerini sonlandirdi.
Kaynak: İHA