24 Yillik Sorun Çözüldü Temel Atildi

Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü’nün girisimleriyle 24 yildir devam eden Basmacilar Çarsisi sorunu çözülerek, Zincirli Kuyu Is Merkezi ve Kütüphanesi adiyla yükselecek binanin temeli atildi.

24 Yillik Sorun Çözüldü Temel Atildi
Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü’nün göreve gelmesinin ardindan ilk yaptigi çalismalarin basinda gelen ve istisarelerin akabinde neticelendirilen 24 yillik Basmacilar Çarsisi sorunu düzenlenen temel atma töreni ile mutlu sona ulasti.

Temel atma töreninde bir konusma gerçeklestiren Baskan Özlü, “4 yildir bugünü bekliyordum. Buranin hikayesi uzun. Ben kendi payima düseni söyleyeyim. Ben problem çözmeyi çok severim. Burasi da Düzce’nin bir kronik, kangren olmus problemi idi. Ben basladigimda 20 yillik sorundu. Bugün 24 yillik sorunu konusuyoruz. Buradaki hissedarlar arasinda mutabakat saglamak, onlari anlastirmak bir hayli zor oldu” dedi.



“Biz yapariz, onlar konusur”

Bölgedeki problemin çözümünde anilmasi gereken birkaç isim oldugunu ifade eden Baskan Özlü, “Aslinda bu sorunu çözene kadar Serefiye Mahallesi’nin kentsel dönüsümü bitmis olurdu. Burada 24 yillik sorunu çözerken ayni zamanda çok güzel bir kütüphane yapiyoruz. Zemin kat ve bodrum kat dükkan çarsi, birinci kat ofis olacak. Ama üstteki diger iki kat kütüphane olacak. Yaklasik bin 100 metrekarelik olacak. Insallah diger iki kütüphaneden sonra üçüncü kütüphanemiz burada olacak. Düzce’nin gençleri burada ders çalisacaklar. Düzce’de egitimli ve egitilebilir kesimin yetismesine küçük bir katki olacak. Bazilari dalga geçtiler, ‘buraya havuz yap’ dediler. Havuz yapmiyoruz, bina yapiyoruz. Onlar konusur, dalga geçer, dedikodu ederler, ama biz yapariz. Daha önce de çok çetrefilli sorunlar vardi, sabirla onlari da çözdük. Katki sunan herkese tesekkür ediyorum. Düzce’mize hayirli olmasini diliyorum” ifadelerinde bulundu.

“Proje ve çözüm adami”

Baskan Faruk Özlü’nün ardindan kürsüye geçen AK Parti Genel Merkez Kadin Kollari Baskani ve Düzce Milletvekili Ayse Kesir ise, “Memleketimize hizmet ettikçe mutlu olan insanlariz. Buranin kronik sorun oldugunu herkes söyledi.

Çok ciddi mülkiyet sorunlari olan bir konuyu kararlilikla, israrla, inatla çözmek isteyen baskanimiz, gerçekten proje ve çözüm adami. Hangi is olursa olsun buna göre çalisiyor. Sehrimizin sadece bugününü konusmuyoruz, bugününü yasamiyoruz. Sehrin göbeginde alisveris merkezi olacak potansiyeli olacak bir yeri kütüphane yapmak her babayigidin harci degil. Bu vizyon ister. Bu egitime inanmislik, adanmislik ister. Buranin kütüphane olarak devam etmesi bu sehir için çok büyük bir kazanim” dedi.



“Medeniyet üreteceksek kütüphane yapmak zorundayiz”

Vali Selçuk Aslan ise “Düzce’miz adina bugün bir güzellige taniklik ediyoruz. Uzun yillardir devam eden kronik bir sorun bugün çözüme kavusturulmakta. Hayirli ugurlu olsun. Bir sosyal sorunun ortadan kaldirilmasi oldukça anlamli. Tarihte milletler medeniyet iddiasinda bulunacaksa, medeniyeti üretecek alt yapi noktasinda da adim atmak zorunda. Medeniyet üreteceksek kütüphane yapmak zorundayiz. Ilimle irfanla yogrulmak, bu noktada emek vermek zorundayiz. Ben belediye baskanimiza kalpten tesekkür etmek istiyorum. Sehrin en gözde yerinin kira getirisi elde etmek yerine, evlatlarimiza kütüphane olarak sunuluyor olmasi anlamlidir” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan dualar okundu ve protokol üyelerinin butonuna basmasi ile Zincirli Kuyu Is Merkezi ve Kütüphanesinin temeli atildi.
Kaynak: İHA