Samsun'da Çocuklarin Suça Sürüklenmesine Karsi Faaliyet

SAMSUN – Samsun’da suça sürüklenen çocuklarin aileleri ve kendileri ile irtibata geçilerek, topluma faydali birey olmalari için faaliyet yürütüldü.

Samsun Valiligi himayesinde ve Il Emniyet Müdürlügünün koordinesinde Il Saglik Müdürlügü, Il Milli Egitim Müdürlügü ve Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü personeli tarafindan yürütülen müsterek aile ziyaretleri kapsaminda çocuklarin suça sürüklenmesini önlemek ve topluma faydali birey olmalarini saglamak amaciyla Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü görevlilerince, NARVAS, En Iyi NARKOTIK Polisi Anne ve UYUMA uygulamasi hakkinda bilgilendirme yapildi.

Bu çerçevede Il Saglik Müdürlügü personeli tarafindan psikolojik destek alinmasi konusunda aileler bilgilendirildi. Çocuklarin egitimi, okula kayit edilmesi ve basarisi ile ilgili Il Milli Egitim Müdürlügünce görevlendirilen rehber ögretmen tarafindan bilgilendirme yapildi. Çocuklarin içinde bulundugu durumun saglikli analiz edilebilmesi için Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügüne bagli psikolog tarafindan çocuklar ve aile bireyleriyle yüz yüze görüsme yapildi. Suç ve suçlular ile ilgili gerekli önlemlerin alinmasi ve tecrübelerin paylasilmasi konusunda ise Çocuk Sube Müdürlügü personeli tarafindan bilgi aktarildi.

Faaliyetler kapsaminda toplam 26 suça sürüklenmis çocuk ve ailesi ziyaret edildi.
Kaynak: İHA