Adalet Bakani Tunç Açiklamasi 'Gerçek Belediyecilik Temelleri Recep Tayyip Erdogan'la Atildi'

Adalet Bakani Yilmaz Tunç, çesitli ziyaretler gerçeklestirmek üzere Artvin’e geldi. Sivil toplum kuruluslari ve partililerle iftar yemeginde bir araya gelen Tunç, "Gerçek belediyecilik Türkiye’de Recep Tayyip Erdogan’la basladi" dedi.

Adalet Bakani Tunç Açiklamasi 'Gerçek Belediyecilik Temelleri Recep Tayyip Erdogan'la Atildi'
Artvin Valiligini ziyaret eden Adalet Bakani Tunç, valilik Seref Defteri’ni imzalayarak, Vali Ünsal’dan kentteki projelere iliskin bilgi aldi. Tunç, daha sonra Artvin Adalet Sarayini ziyaret ederek Cumhuriyet Bassavcisi Yunus Emre Büyükyurt, Adli Yargi Adalet Komisyonu Baskani Hakan Bektas, hakim ve savcilarla Artvin Adliye Sarayi’nda bir araya geldi. Restore edilen Adliye Sarayinda incelemelerde bulunan Bakan Tunç, hükümlülerin ürettikleri esyalarin satisinin yapildigi Isyurtlari Satis Magazasini gezdi.

Artvin Barosu Sosyal Tesislerinde Baro Baskani Ayla Varan ve avukatlarla bir süre görüsen Bakan Tunç, ardindan Inönü Caddesi’nde esnafi ziyaret etti, vatandasin taleplerini dinledi. Bakan Tunç, daha sonra iftar yemeginde partililer ve sivil toplum kuruluslariyla bir araya geldi. Iftar sonrasi yaptigi konusmasinda Bakan Tunç, "Gerçek belediyecilik temellerini atan Recep Tayyip Erdogan’dir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin yasanilamaz hale getirdigi Istanbul’u devralarak kisa bir süre içersin de yasanilabilir hale getirdi. Havasi solunamayan, sulari akmayan, çöpleri toplanmayan Istanbul’u bir dönemde yasanilir hale getiren Recep Tayyip Erdogan, o dönemde gerçek belediyeciligi baslatmistir. Gerçek belediyecilik AK Parti’nin kurulmasini sagladi. Hep önce insan dedik. Insanimizi güçlendirmek için çalistik. Egitimden sagliga sosyal projelerden kültüre her alanda insanimizi güçlendirmek için çalistik. Türkiye’nin fiziki kalkinmasini saglarken bir taraftan da bu kalkinmanin önünde engel olmak isteyen ser güçlerle de mücadele ettik. Vesayetçi darbeci anlayis hep önümüze engel koymaya çalisti. Muhtiralar ilan etti, gezi olaylarini çikardi. 17-25 dedi.

Terörü azdirmaya çalisti. 15 Temmuz hain darbe kalkismasina giristirler tüm bu badireleri milletimizin destegi ile astik. O milletimize sükran borçluyuz. Milletimize ne kadar hizmet etsek azdir” ifadelerini kullandi.

Bakan Tunç, programi sonrasinda kentten ayrildi.
Kaynak: İHA