Sason'da Akarsular Eriyen Karla Costu

Batman’in Sason ilçesinde karlarin erimesiyle dere yataklari ve akarsular costu.

Sason'da Akarsular Eriyen Karla Costu
Sason ilçesinde Nisan-Mayis aylarinin sonuna kadar zirvelerinde kar barindiran 2973 rakimli Mereto, 2706 rakimli Zoveser, 1947 rakimli Helkis, 1473 rakimli Golan ve Sintör daglarindaki karlar erimeye basladi.

Karlarin erimesiyle ilçenin dört bir yaninda dogal selaleler olusurken akarsu yataklari coskulu bir sekilde akmaya basladi.

Ilçedeki Sevek dogal mesire alanindaki 600 ile 900 yillik çinar agaçlari ve Sevek çesmesi eriyen karlarla costu.

Ilçedeki dogal güzellikleri fotograflamak isteyen dogaseverler cep telefonlari ile manzaralari çekti. Dogaseverlerden Sabahattin Atalay, ilçenin olaganüstü bir güzellige büründügünü söyledi.



Sason’un her mevsim ayri bir güzelliginin oldugunu belirten Atalay, “Ilçe merkezindeki Sevek bölgesine mesire alanina geldik. Bu sene kisin hafif geçti ve buralar fazla kar yagisi alamadi. Yagan karlarda erimeye basladi.

Erimeyle birlikte çok güzel manzaralar olustu. Burada ayri bir güzellik var. Buralar yazin ayri bir güzellikte, ilkbahari ayri bir güzellikte, sonbahari dökülen yapraklariyla olusan renk cümbüsü ile ayri bir güzellikte ve kisinda güzelliginden bir sey kaybetmedi” dedi.

Dogaseverlerden Kazim Tiryaki ise Sason’un dogasina asik oldugunu, karlarin erimesiyle olusan manzaralari görmek için ilçeye geldiklerini ifade etti.

Kaynak: İHA