Bakan Tekin Açiklamasi 'Müfredat Çalismalarindaki Seyreltmeyle Ilgili Hususun Önemli Gerekçeleri Var'

Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, Gaziantep’te ögretmenler ve okul yöneticileriyle iftar programina katildi. Bakan Tekin, "Müfredat çalismalarindaki seyreltme ile ilgili hususun önemli gerekçeleri var" dedi.

Bakan Tekin Açiklamasi 'Müfredat Çalismalarindaki Seyreltmeyle Ilgili Hususun Önemli Gerekçeleri Var'
Bir dizi program ve açilis töreni için Gaziantep’te bulunan Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, bir restoranda düzenlenen "Ögretmenler ve Okul Yöneticileri ile Iftar" programina katildi.

Programda konusan Bakan Yusuf Tekin, müfredati sadelestirmenin önemine deginerek gerekçeleri hakkinda bilgi bilgi verdi.

"Odagimizda ögretmenlerimizin haysiyet, itibar ve onurlarini koruyucu tedbirler var"

Programda önemli açiklamalarda bulunan Bakan Tekin, "Bir hususu özellikle belirtmek istiyorum arkadaslar. O da su, Haziran ayindan beri yaptigimiz islerin hemen hemen tamaminin odaginda ögretmen arkadaslarimizin mesleki haysiyet, itibar ve onurlarini koruyacak tedbirler almak var. Attigimiz her adimda bu hususlari gözeterek hareket ediyoruz" dedi.



"Müfredat çalismalarindaki seyreltme ile ilgili hususun önemli gerekçeleri var"

Egitim-ögretim müfredatini ile seyreltme çalismalari ile ilgili de konusan Bakan Tekin, "Son günlerde çok tartisma konusu olan hususlardan bir tanesi müfredatla ilgili çalismalar, müfredatla ilgili tartismalar. Orada da yine ayni sekilde yaptigimiz müfredat çalismalarinin baska diger sebeplerinin yaninda bir tanesi de su arkadaslar. Simdi kazanim sayimiz fazla derslerde. Haftalik ders saatimizi yetersiz buluyor ögretimlerimiz. Hal böyle olunca, ögrencilerimizin kazanimlarla ilgili çiktilari arzu ettigimiz düzeyde olmuyor, toplumun da arzu ettigi düzeyde olmuyor. Çocuk basarisiz oluyor çünkü yasinin pedagojik gerekliliklerinin üstünde bir kazanim yüklemeye çalisiyoruz. Çocuk basarisiz. Çocuk basarisiz oldugu için otomatikman ögretmen de basarisiz. O yüzden biz diyoruz ki hem çocuklarimiza fazla yüklemeyelim, alabilecekleri seyi verelim, hem de ögretmenlerimizin ögrencilere anlatmasi gerektigi seyleri en iyi kosullara kaynatabilecegi zaman araligini kendilerine tanimis olalim. Dolayisiyla müfredat çalismalarindaki seyreltme ile ilgili hususun önemli gerekçelerinde bir tanesi de bu. Biz 1 milyon 200 bin kisilik bir maarif ailesi olarak bütün bu sorunlarin üstesine rahatlikla gelebilecek düzeydeyiz. Hep beraber gelecegiz insallah" ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan program toplu fotograf çekimi ve ögretmenlerin Bakan Yusuf Tekin hatira fotografi çekimi ile son buldu. Programa Bakan Yusuf Tekin’in yani sira Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, AK Parti Grup Baskanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, Il Milli Egitim Müdürü Yasin Tepe, ilçe milli egitim müdürleri, ögretmenler ve kent protokolü katildi.

Kaynak: İHA