Yasak Yerlere Asilan Afisler Kaldirilacak

Düzce Belediyesi ekipleri, valilikten gelen yazi üzerine sehir genelinde kullanimi yasak olan yerlerde asili seçim afislerini kaldiracak.

Yasak Yerlere Asilan Afisler Kaldirilacak
Düzce Valiligi görüntü kirliligi sikayeti ile gelen talepten görülen lüzum üzerine siyasi parti afislerini kaldirilmasi hususunda gereginin yapilmasini istedi. Seçim kurulu seçim sürecinin basladigi 1 Ocak 2024 tarihinden bugüne kadar sehrin farkli noktalarinda yer alan siyasi parti afislerine iliskin önemli bir karar aldi. Vatandas sikayetinin degerlendirilmesi üzerine ilgili tüm kurumlara gönderilen yazida Seçim Kurulu tarafindan izin verilen alanlar disina asilan afislerin kaldirilmasi konusunda yaziyi isleme koydu.

Vali Yardimcisi Ömer Yilmaz imzasi ile yayimlanan yazida “Vatandas tarafindan verilen dilekçe ile Istanbul Caddesinde aydinlatma direklerine asilan, D100 Karayolunda üst geçitlere ve köprülere asilan siyasi partilere ve bagimsiz adaylara ait afis, pankart ve bayraklarin çevre kirliligi olusturdugundan ve vatandaslari rahatsiz ettiginden kaldirilmasinin talep edildigi ilgi yazi ile bildirilmistir. Düzce Merkez Ilçe Seçim Kurulu Baskanliginin 24 Subat 2024 tarih ve 2024/71 sayili kararinin 14. maddesinde geçen ‘Seçimin baslangiç tarihi olan 1 Ocak 2024 Pazartesi gününden oy verme gününü takip eden güne kadar siyasi partiler, bagimsiz adaylar, herhangi bir kurum veya kurulus yada vatandaslar tarafindan 298 sayili Kanunda belirtilen yerlerin disina, siyasi ilan ve reklam içeren afis, poster, pankart ve parti bayragi gibi malzemelerin asilmasinin, yapistirilmasinin veya teshirinin yasak oldugu aksi halde bu ilan ve reklamlarin kaldirilacagi ve masraflarin ilgilisinden tahsil edilecegine, Belediyelerin aykiriliklarin giderilmesi için araç, gereç ve personel saglamakla yükümlü bulunduguna’ seklindeki hükme istinaden; seçim kurulu kararinda belirtilen yerlerin disinda kalan siyasi parti ve bagimsiz adaylar tarafindan asilan, yapistirilan veya teshir edilen tüm malzemelerin kaldirilmasi, güvenlik ile ilgili Emniyet Müdürlügünden personel talep edilmesi, sonucundan Merkez Ilçe Seçim Kurulu Baskanligina ve Il Emniyet Müdürlügüne bilgi verilmesi hususunu rica ederim” ifadeleri yer aldi.

Yazinin resmi makamlarca kabul edilmesi üzerine yasa çerçevesinde sorumlu kabul edilen Emniyet müdürlügü refakatinde Düzce Belediyesi ekipleri tarafindan zaman kaybetmeden yasak noktalardaki afis ve pankartlari kaldirmaya basladi.

Kaynak: İHA