Ressam Ömer Ünsal SANKO Sanat Galerisi'nde Sergi Açacak
Ressam Ömer Ünsal, tuval ve deri üzerine yagli boya ve karisik teknikler kullanarak yaptigi eserlerinden olusan “At, Primitif ve Deprem” temali resim sergisini, 15 Mart 2024’te SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle bulusturacak.

Kafkas asilli oldugunu anlatan Ünsal, “Rus savaslarinda Kafkas irki atlar vardi. Birçok at irki yok oldu sadece Sagdi cinsi irk kaldi. Bu atin anisina eserlerimde atlari çalistim. Atlar savasta, barista insanla birlikte yol almistir. Bu nedenle kültürel yolculuk gibi düsündüm ve eserlerimde atlara da önem verdim” dedi.
Daha önce atlar ve pirimitif (Desenler- motifler) konularini eserlerine yansittigina vurgu yapan Ünsal, “Simdi bizleri derinden yaralayan depremlerin yasattiklarini tuvalime yansittim. Gaziantepli sanatseverleri sergi açilisina davet ediyorum” seklinde konustu.
Ömer Ünsal’in 20 eserinin yer alacagi “At, Primitif ve Deprem” temali resim sergisi, SANKO Park AVM üçüncü katta bulunan SANKO Sanat Galerisi’nde 15 Mart 2024 Cuma günü saat 17.30’da açilacak.
Ömer Ünsal, Kahramanmaras Göksun’da 1976 yilinda dogdu. 19 Mayis üniversitesi Egitim Fakültesi Resim Is Bölümünden 1996 yilinda mezun oldu. Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuari Türk Halk Oyunlari Bölümünde Kuzey Kafkas Halk Danslari derslerine yari zamanli ögretmen olarak girdi. Avrupa Birligi Projesi kapsaminda 2004-2005 yilinda Akdeniz Bölgesi Kafkas Halk Danslari ekibinin müziklerini Garmonla (Garmon: Kafkaslara özgü bir akordeon türü) icra etti. Kahramanmaras Güzel Sanatlar Lisesinde görsel sanatlar ögretmeni olarak çalismaktadir. Gaziantep, Kahramanmaras ve Amasya’da 6 kisisel sergi açan Ünsal, Adana, Kahramanmaras, Halep, Gaziantep, Amasya ve Samsun’da 7 karma sergiye katildi.
Yarismalarda birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülleri alan Ünsal’in eserleri, üç yarismada sergilenmeye deger görüldü.
