Kisa Mola Merkezi 2 Yildir Engelleri Asiyor

Izmit’te özel bireyler ve aileleri için hayata geçirilen Kisa Mola Merkezi 2 yildir yüz güldürüyor.

Kisa Mola Merkezi 2 Yildir Engelleri Asiyor
Izmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlügü bünyesinde Kuruçesme Yasam Merkezi’nde hizmet veren Kisa Mola Merkezi hem özel bireyleri hem de aileleri mutlu etmeye devam ediyor. Kisa Mola’da engelli bir yakini veya çocugu bulunan aileler günlük yasamlarindaki islerini rahatça gerçeklestirebiliyor ve kendilerine vakit ayirabiliyorlar.

Kisa Mola Merkezi, zihinsel, bedensel, görme ve isitme engelliler, otizmli, down sendromlu ve ögrenme güçlügü olan farkli engel türüne sahip bireylere egitimler veriyor. Engelli bir yakini ya da çocugu bulunan aileler, gönül rahatligiyla çocuklarini merkeze emanet edebiliyorlar.

Zihinsel, bedensel, görme ve isitme engelliler, otizmli, down sendromlu ve ögrenme güçlügü olan farkli engel türüne sahip bireylerle egitimler veriliyor. Hafta içi her gün ortalama 10 çocuk ile ince ve kaba motor becerileri, el göz koordinasyonu aktiviteleri, okuma yazma becerileri, matematik becerileri, gelisimsel dil, fiziksel, bilissel, ruhsal ve sosyal hayata yönelik birçok çalisma özel egitim ögretmenlerince sistemli ve programli bir sekilde yürütülüyor.
Kaynak: İHA