Gölbasi'nda Hacilar Kültür Merkezi Kapilarini Vatandaslara Açti

Gölbasi Belediyesi tarafindan yapimi tamamlanan Hacilar Kültür Merkezi kapilarini vatandaslara açti. Törenle hizmete giren merkez, bölge sakinlerine birçok yeni imkân sunacak.

Gölbasi'nda Hacilar Kültür Merkezi Kapilarini Vatandaslara Açti
Ramazan Simsek yönetiminde Gölbasi Belediyesi, merkez ve kirsal mahallelere yatirimlarini araliksiz sürdürüyor. Hacilar Mahallesi’nde yasayan halkin, sosyal iletisimini güçlendirmek, her yastan mahalle sakinlerinin bir araya gelebilmesine ve sosyal aktivitelerini gerçeklestirebilmelerine imkân saglamak amaciyla yapilan Hacilar Kültür Merkezi hizmete açildi.

Açilis törenine Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Baskan Yardimcisi Mevlüt Karakaya, AK Parti Ankara Milletvekili Jülide Sarieroglu, MHP Ankara Il Baskani Alparslan Dogan, Gölbasi Belediye Baskani Ramazan Simsek, MHP Gölbas Ilçe Baskani Musa Sahin, AK Parti Gölbasi Ilçe Baskani Selim Akceylan, Ülkü Ocaklari Gölbasi Ilçe Baskani Özer Polat, Gölbasi Ziraat Odasi Baskani Sadullah Karaaslan, Hacilar Mahallesi Muhtari Adem Alp, çok sayida Hacilarli vatandas, belediye meclis üyesi adaylari, oda baskanlari, STK temsilcileri, muhtarlar, basin mensuplari katildi.

Belediye imkanlari ile yapilan, yapiminda Gölbasi’na özgü andezit tasinin da kullandigi tesiste; çok amaçli spor salonu, çalisma ofisi ile kurs alani, mutfak, gelin odasi, fuaye alani, bay/bayan WC ve açik otopark alani bulunuyor. Kültür merkezinin alt yapisi kurslar, çalistaylar, konserler, dügünler, fuarlar ve daha birçok etkinlige ev sahipligi yapabilecek sekilde yapildi.

“Hacilar Mahallemize hayirli olsun”

Belediye Baskani Ramazan Simsek’e kültür merkezi için tesekkür eden Hacilar Mahallesi Muhtari Adem Alp, “Biz Ramazan Baskanimizdan çok memnunuz. Allah kendisinden razi olsun, kültür merkezimiz mahallemize hayirli olsun” ifadelerini kullandi.

“Gölbasi’nin çehresi degisti”

Açilis töreninde konusan Mevlüt Karakaya, “Öncelikle Osman Karaaslan kardesime acil sifalar diliyorum. Osman kardesim Gölbasi’na hem siyasette hem ticaret de gerçekten ciddi katkilar sagladi, hizmetleri oldu. Kendisiyle yurtdisi gezisi öncesi de görüsmüstük. Haberi aldigimizda çok üzüldük, bu mübarek günde kendisine acil sifalar diliyorum, yakinlarina geçmis olsun diyorum.” dedi.

Ramazan Simsek’in Gölbasi’nda ve çevresinde çok ciddi hizmetleri oldugunun altini çizen Prof. Dr. Karakaya, “Ramazan baskanimiz, bugün de önemli bir kalici eser olarak Hacilar’da Kültür Merkezini açti. Ramazan Simsek, belediyecilik geçmisiyle, bu geçen sürede çok güzel hizmetler yapti. Gölbasi’nin çehresi degisti. Ramazan baskanin lansman toplantisinda bir tema olarak aldigi Ankara’nin yeni merkezi iddiasi gerçek olacak ve Gölbasi, Ankara’nin merkezi haline gelecek. Simdi 5 yillik bir süre talebimiz var. Ben Ramazan baskanin bunca tecrübeden sonra, o ikinci 5 yilda yapacaklarinin Gölbasi’miz için, çevresi için çok daha güzel hizmetler yaparak, ilçemizin degerine deger katacagina inaniyorum.” diye konustu.

“Bu yapilanlar bir fragman diyoruz”

31 Mart’ta çifte bayram yasanacagini ifade eden AK Parti Ankara Milletvekili Jülide Sarieroglu da, “Cumhur Ittifaki olarak birlik beraberlik içinde çalisiyoruz. Güzelliklere sahit oluyoruz. Ramazan baskana tesekkür ediyorum, Gölbasinin çehresini degistirdi. Insallah önümüzdeki dönemde çocuklar, gençler, kadinlar, yaslilar için önemli hizmetlere imza atacaktir. Bu yapilanlar bir fragman diyoruz. En güzel hizmet edecek kadrolar Cumhur Ittifaki’nda. Ben inaniyorum ki vatandaslar Ankara’da Turgut Altinok, Gölbasi’nda Ramazan Simsek diyecekler.” seklinde konustu.

Hacilar bizim için çok kiymetli diyen Jülide Sarieroglu; “Önceki dönem ilçe baskanimiz, kiymetli kardesimiz Osman Karaaslan da bildiginiz gibi Hacilarli. Ona da Allah’tan sifa diliyorum. Akrabalari burada bizimle beraber, gerçekten zor bir süreçten geçiyorlar. Bu Ramazan hürmetine insallah Rabbim onu ailesine baslasin” dedi.

“Gölbasi’na kalici eserler biraktigi için tesekkür ediyorum”

MHP Ankara Il Baskani Alparslan Dogan da, Osman Karaaslan’a acil sifalar dileyerek; “Osman abimizle Büyüksehir meclisinde beraber çalistik. Insallah Rabbim acil sifalar verir kendisine, yakinlarina geçmis olsun dileklerimi sunuyorum” diye konustu.

Ramazan Simsek’in eserlerine dikkat çeken Dogan, “Ramazan baskanimiz, pandemi, savaslar, yanginlar, deprem nedeniyle 2.5 yil çalisabildi. Buna ragmen Gölbasi’na kalici eserler biraktigi için tesekkür ediyorum. Insallah Ankara Büyüksehir Belediyesi’ni Turgut Altinok’un kazanmasiyla birlikte iki baskan çok güzel islere imza atacaklardir” seklinde konustu.

“Vatandaslarimizi hizmetle bulusturduk, bulusturmaya devam edecegiz”

5 yilda Gölbasi’na kalici eserler biraktiklarinin altini çizen Gölbasi Belediye Baskani Ramazan Simsek, “Göreve geldigimizde bir söz verdik, ‘vatandasimiz için gece gündüz çalisacagiz’ diye. Gecemizi gündüzümüze kattik çalistik. Birçok ilde olmayan dogal gazi, kirsal mahallerimize tasidik. Vatandaslarimizi büyük bir dertten kurtardik. Vatandaslarimizin can ve mal güvenligi için tüm mahallelerimize güvenlik kamera sistemi yerlestirdik. Camilerimize günes enerji sistemi kurduk. Muhtarlik ve kültür merkezlerimizi yaptik. 2019 yilinda yol çiktigimizda ne söz verdiysek yüzde 90’ini yaptik. Hatta söz vermediklerimizi de yaptik. Onlardan biri de Hacilar Kültür Merkezi oldu. Birinci Meclis’i örnek alarak kültür merkezimizi yaptik. 11 ayin sultani Ramazan ayinda da Hacilar Kültür Merkezimizi açmanin mutlulugunu yasiyoruz. Bu merkezimizin her yastan mahalle sakinlerimize hitap edecegine ve bölgemizin sosyal yasamina katkida bulunacagina inaniyoruz. Biz yapacagiz demiyoruz, yaptik. Vatandaslarimizi hizmetle bulusturduk, bulusturmaya devam edecegiz. Rahmet ve bereket ayinda açtigimiz Hacilar Kültür Merkezimizin hayirli ugurlu olmasini diliyorum” ifadelerini kullandi.

Baskan Simsek, geçtigimiz günlerde Umre ibadetini yapmak üzere Medine’ye giderken uçakta rahatsizlanan, Hacilarli AK Parti Ar-Ge ve Egitim Baskan Yardimcisi Osman Karaaslan’a geçmis olsun dileklerini iletip, acil sifalar diledi.

Baskan Simsek’e tesekkür plaketi

Yogun katilimin oldugu açilis töreninde konusmalarin ardindan kurdele kesildi. Içeride misafirlere semazen gösterisi sergilendi.

Kültür Merkezi’nde ilk iftar da yapildi. Yüzlerce vatandas ezanin okunmasiyla toplu halde oruçlarini açti. Vatandaslara çorba, kavurma, börek, pilav ve iftariyelikler ikram edildi.

Yemeklerin yenmesinin ardindan Hacilar Mahallesi Muhtari Adem Alp, Baskan Simsek’e hizmetlerinden dolayi tesekkür plaketi verdi.
Kaynak: İHA