Gaziantep'te Horoz Dövüstüren 26 Sahis Suçüstü Yakalandi

Gaziantep’te jandarma ekiplerince bir hayvan çiftligine yapilan baskinda horoz dövüsü yaptiran 26 sahis suçüstü yakalandi. Yakalanan sahislara horoz dövüstürerek kumar oynamaktan toplam 180 bin 400 TL idari para cezasi kesildi.

Gaziantep'te Horoz Dövüstüren 26 Sahis Suçüstü Yakalandi
Gaziantep Il Jandarma Komutanligi ekipleri, Sahinbey Ilçesinde bulunan bir hayvan çiftliginde yasa disi horoz dövüsü yaptirilarak kumar oynatildiginin tespit edilmesi üzerine operasyon yapti. Cumhuriyet Bassavciligi koordinesiyle Çevre, Doga ve Hayvanlari Koruma Timi, JASAT ve Il Tarim Müdürlügü ekipleri ile birlikte bahse konu adrese yapilan baskinda horoz dövüsü yaptiran 26 kisi suçüstü yakalandi. Adreste yapilan adli aramada 11 adet canli hayvan tasima çantasi, 11 adet hint horozu ve 2 adet horoz dövüstürmek için yapilmis ring ele geçirildi.

Yakalanan sahislara 180 bin 400 TL idari para cezasi

Operasyon sonucunda hayvanlari dövüstürerek kumar oynayan 26 süpheliye hayvanlari koruma kanununa muhalefetten ve yasa disi kumar oynamaktan toplam 180 bin 400 TL idari para cezasi kesildi. M.U. isimli sahis hakkinda ise “kumar oynanmasi için yer ve imkân saglamak” suçundan adli islem baslatildi.

Ele geçirilen 11 adet horoz kafesleri ile birlikte Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Müdürlügü ekiplerine teslim edildi.
Kaynak: İHA