Murat Kurum'dan Erzurumlulara Müjde Açiklamasi 'Erzurumlu Kardeslerimizin Vakit Geçirecegi Bir Kültür Merkezi Yapacagiz'

AK Parti IBB Baskan Adayi Murat Kurum, Bahçelievler’de ‘12 Mart Erzurum Iftar Sofrasi’ programina katildi. Kurum, "Söz verip o sözleri unutanlardan olmayacagiz. Buradan yigit dadaslara Erzurumlu kardeslerimize söz veriyorum. 1 Nisan’dan sonra IBB olarak Erzurumlu kardeslerimizin vakit geçirecegi bir kültür merkezi yapacagiz” dedi.

Murat Kurum'dan Erzurumlulara Müjde Açiklamasi 'Erzurumlu Kardeslerimizin Vakit Geçirecegi Bir Kültür Merkezi Yapacagiz'
AK Parti Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskan Adayi Murat Kurum, Bahçelievler’de düzenlenen ’12 Mart Erzurum Iftar Sofrasi’ programinda vatandaslarla bir araya geldi. Programa Murat Kurum’un yani sira Bahçelievler Belediye Baskani Hakan Bahadir, AK Parti Bahçelievler Ilçe Baskani Fatih Tuna, Erzurum Konfederasyon Baskani Ali Murat Alatepe, milletvekilleri, STK temsilcileri ve çok sayida vatandas katildi.

Programda ilgiyle karsilanan Kurum vatandaslarla sohbet edip hatira fotografi da çektirdi.

“Sirtimizi milletimize yasladik”

Programda konusan Murat Kurum, “Bugün Erzurum’un kurtulusunun yildönümü. Erzurum’un yigitlerinin yazdigi kahramanlik destani ebediyete kadar yasayacak olan Istiklal Marsi’miza da ilham olmustur. Bugün ayni zamanda, Istiklal Marsi’mizin kabul edilisinin yildönümü. Biz sizlerle birlikte nice zorluklari astik, nice engellerin üstesinden geldik. Ama durmadik, yilmadik her zaman davamiz, hedefimiz büyük ve güçlü Türkiye oldu. 81 ilimize en güzel hizmetleri götürmenin gayretiyle çalistik, çabaladik. Gece gündüz demedik, milletimizin zor gününde, her aninda hep yaninda olduk. Iste asrin felaketinde 11 ilde üç ayda 180 bin konutun yapimini baslattik. Elazig depreminin ardindan yaptigimiz konutlarla milletimize huzurlu ve güvenli bir yasami biz sunduk. Manavgat’ta tarihin en büyük yanginini yasadik. Orada vatandaslarimiza bir söz verdik. 1 yil içerisinde bu konutlari bitirecegiz sizlere teslim edecegiz dedik. Sözümüzü tuttuk. Ardindan Kastamonu’da Giresun’da seller oldugunda vatandasimizla el ele verip hizli bir sekilde ayaga kaldirdik. Izmir’de deprem oldugunda Izmir tarihinin en büyük dönüsümünü yaptik. Hiç bir zaman bahanelerin arkasina siginmayi seçmedik. Her zaman milletimizle birlikte yol yürüdük. Sirtimizi milletimize yasladik” dedi.



“IBB olarak Erzurumlu kardeslerimizin vakit geçirecegi bir kültür merkezi yapacagiz”

Erzurum’a yapilan projeler hakkinda konusan Kurum, Erzurumlulara da su sekilde müjde verdi:

“Erzurum’da eserlerimizi görürsünüz. Ulu Camii’nin karsisina baktiginizda karsinizdaki kale sizi selamlar. Ulu Camii’nin yanindaki o muhtesem millet bahçesiyle birlikte sehrin çocuklarinin, gençlerinin, Erzurumlu dadaslarimizin huzur içerisinde vakit geçirdigini görürsünüz. Az ileriye gittiginizde Erzurum’da yapmis oldugumuz yeni kentsel dönüsüm projelerimizi görürsünüz. Erzurum’un istihdamina katki saglamak amaciyla sanayi sitesiyle alakali çalismalarimizi görürsünüz. Erzurum’un yarinlari için mücadele etmis bir kardesinizim. Hiçbir zaman milletimizin bizden beklentilerini, taleplerini görmezden gelmeyecegiz. Söz verip o sözleri unutanlardan olmayacagiz. Buradan yigit dadaslara Erzurumlu kardeslerimize söz veriyorum. 1 Nisan’dan sonra IBB olarak Erzurumlu kardeslerimizin vakit geçirecegi bir kültür merkezi yapacagiz.”

“Istanbul’da 5 yilda yapilmis bir ulasim yatirimi yok”

Mevcut yönetimin 5 yilda yaptigi bir çalisma olmadigini elestiren Kurum, kendi projeleri hakkinda da söyle konustu:

“Yaklasik 70 gündür Istanbullu ve Erzurumlu kardeslerimize hizmet etmek, Istanbul’un refahini arttirmak için hayallerimizi paylasiyoruz. Bu gün bir çok misafirimizin iftara bile yetisemedigi bir durumla karsi karsiyayiz. Istanbul’da yasamak artik bir külfet haline geldi. Istanbul’da 5 yilda yapilmis bir ulasim yatirimi yok. Yapilmayi birakin bizim ihalesini yaptigimiz metro hatlarini bile iptal ettiler. O da yetmezmis gibi hafriyat döktüler. O da yetmedi bizim tünellerimize beton dökerek tarihe geçtiler. Onlar ne yaparsa yapsin onlar hangi yalanin pesinden kosarsa kossun biz milletimizle birlikte yol yürüyecegiz. Milletimizin refahi için önümüzdeki 5 yil içerisinde suan ki mevcut metro hattini 650 kilometreye çikaracagiz. Yapacagimiz kavsaklarla, tünellerle, yol düzenlemeleriyle birlikte Istanbul’daki ulasim süresini 64 dakikadan 39 dakikaya düsürecegiz. Istanbul’da metro gitmeyen tek bir ilçemiz kalmayacak. Biz Istanbul’da 173 bin konutun dönüsümünü baslattik. Afet konutlarimizi tamamladik. Istanbul’umuzda tam 80 bin sosyal konut yaptik. 81 ilde 72 milyon metrekare millet bahçesi yaptik. O da yetmedi 80 tarihi meydanimiz ihyasi için çalistik. Vatandasimiz bizden ne bekliyorsa altyapiya, üst yapiya iliskin belediyelerimizle vatandaslarimizin huzuru ve refahi için çalistik.”

“Mesele Türkiye Yüzyili’nda Istanbul’un gelecegi meselesidir”

Verilen sözlerin hiçbir zaman unutulmayacagina vurgu yapan Kurum, “31 Mart’ta bir tarafta sözünü tutmayanlar diger tarafta Istanbul’a 365 milyar yatirim yapanlar olacak. Bir tarafta Istanbul’un kaynaklarini çarçur edip, israfi bitirdik deyip tabelalara 350 milyon harcayanlari, bir tarafta da gecesini gündüzüne katmis Istanbul’un gelecegi için çalisanlari tercih edeceksiniz. Bir tarafta 2 günlük konsere 550 milyon para harcayanlari göreceksiniz, diger tarafta da hem konserleri yapan, hem gençligin gelecegini insa eden, hem de verdigin sözleri tutan iradeyi görürsünüz. Hangi siyasi partiye oy verirse versin tüm vatandaslarimizdan sapkayi önlerine koyup bu sorularin yanitini aramalarini istiyorum. 31 Mart’ta Istanbul’umuzu ayaga kaldirip sizlere layik bir sehir haline getirecegiz. Hiçbir zaman kibirli olmayacagiz, hiçbir zaman vatandasimizdan uzak durmayacagiz. Hiçbir zaman sözlerimizi unutmayacagiz ve el birligiyle Istanbul’umuzu gelecege hazirlayacagiz. Mesele Murat Kurum meselesi degil mesele Türkiye Yüzyili’nda Istanbul’un gelecegi meselesidir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA