Düzce Üniversitesi'nden Migren Dostu Is Yeri Egitimi

DÜZCE – Düzce Üniversitesi Tip Fakültesi Nöroloji Anabilim Dali tarafindan migren hastaligi konusunda farkindaligi artirmak, hastalarin çalisma alanlarinda yasam kalitesini yükseltmek ve migrenle mücadele eden is insanlarinin hayatini kolaylastirmak amaciyla, idari ve akademik personelin katildigi “Migren Dostu Is Yeri” adli egitim programi gerçeklestirildi.

Düzce Üniversitesi'nden Migren Dostu Is Yeri Egitimi
Rektörlük Çalistay Salonu’nda düzenlenen programda Düzce Üniversitesi Tip Fakültesi Nöroloji Anabilim Dali’ndan Doç. Dr. Burcu Polat sunumunda; migren hastaligi, korunma ve tedavi yöntemleri, genel bas agrisi ile migrenin farki, migreni tetikleyen faktörler, migren ataklari, koruyucu tedaviler ve migren ile birlikte görülen diger hastaliklar hakkinda bilgiler verdi.

Dünyada her yedi kisiden birinde, ülkemizde ise her bes veya alti kisiden birinde görülen, hayati karanliga mahkum eden, dayanilmaz bas agrilarina sebep olan migrenin basit bir bas agrisi hastaligi olmadigini belirten Doç. Dr. Burcu Polat, kadinlarda erkeklere göre iki, üç kat daha fazla görüldügünü dile getirdi.

“Bas agrisi ile birlikte bulanti veya mide rahatsizligi hissediyor, isiktan rahatsiz oluyorsaniz veya bas agrisi yüzünden is yerinden bir gün izin aliyorsaniz mutlaka bir nörologa basvurun” seklinde konusan Polat, bazi agri kesicilerin, yiyeceklerin, günlük aliskanliklarin, özellikle stresin, klima, lodos, ses, elektronik esyalarin, ekran parlakliginin migreni tetikledigini sözlerine ekledi.

Sunumunun son bölümünde migren tedavisi hakkinda önemli bilgiler paylasan Burcu Polat, katilimcilardan gelen sorulari yanitlayarak konusmasini noktaladi. Programin sonunda Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir’e Küresel Migren ve Agri Dernegi tarafindan verilen ’’Migren Dostu Is Yeri Belgesi’’ takdim edildi.
Kaynak: İHA