11 Ayin Sultani Kitap Sokagi'nda Karsilandi

Sakarya Büyüksehir Belediyesi tarafindan her yil açilan ve geleneksel hale gelen Ramazan ayinin maneviyatina uygun bir sekilde baslattigi Ramazan Sokagi etkinlikleri Kur’an Tilaveti, Meddah ve Karagöz Gölge oyunu gösterisi ile açildi.

11 Ayin Sultani Kitap Sokagi'nda Karsilandi
Sakarya Büyüksehir Belediyesi, 11 ayin sultani Ramazan’i yine renkli ve heyecanli bir atmosferde karsiladi. Her Ramazan’da vatandaslarla yan yana olan, birbirinden keyifli bulusmalar gerçeklestiren Büyüksehir, platformunu yine AKM önünde kurdu. Burada açilan geleneksel Kitap Sokagi’nda mübarek ayin huzuru, yillardir oldugu gibi yasanmaya basladi.

Kültür ve Sanat Dairesi Baskanligi’nin Ramazan Takvimi’ni baslattigi sokakta ilk gün rengarenk görüntüler ortaya çikti. Mübarek ayin ilk gününde gerçeklestirilen programda ise meddah gösterisi ile Karagöz-Hacivat gölge oyunu miniklerle bulustu. Sokagi ziyaret eden yüzlerce çocuk eglenceyle dolu bir gece geçirdi. Kitap Sokagi’nda Ramazan boyunca tasavvuf müziginden semazen gösterilerine, konserlerden yarismalara, Karagöz Hacivat’tan Kur’an-i Kerim Tilavetine kadar birçok etkinlik ücretsiz olarak Sakaryalilarla bulusacak. Bu sokak, 7’den 70’e tüm sanat, eglence ve tasavvuf dostu tüm vatandaslara hitap ediyor.
Kaynak: İHA