Üniversiteliler Osmanli Yemekleri Ile Bulusuyor

Bursa’nin zengin mutfak kültürünün essiz tatlarini sehrin kalbindeki restoranlarinda 60 yila yakin süredir yasatan Abidin Usta Osmanli Sofrasi, yeni subesiyle geleneksel lezzetlerini Uludag Üniversitesi Görükle Yerleskesi’ne de tasidi.

Üniversiteliler Osmanli Yemekleri Ile Bulusuyor
Ilk olarak 1967 yilinda hizmete giren Tuzpazari Subesi’nin ardindan, Istanbul Yolu, Kestel, Parkur AVM ve Podyumpark ile hizmet agini genisleten Abidin Usta Osmanli Sofrasi, Bursa Uludag Üniversitesi Görükle Yerleskesi’nde faaliyete geçen 6. subesinin açilisini yaparak sehrin lezzet haritasina yeni bir nokta daha ekledi. Geleneksel lezzetlerin modern bir dokunusla harmanlandigi Abidin Usta Osmanli Sofrasi, sadece bir yemek noktasi degil, sehrin tarihine ve kültürüne olan saygisini da yansitan özel bir bulusma noktasi olarak, yeni adresi Bursa Uludag Üniversitesi Görükle Yerleskesi’nde misafirlerine kapilarini açti. Abidin Usta Osmanli Sofrasi Yönetim Kurulu Baskani Abidin Sakir Özen, “Lezzetle birlikte saglik odakli bir yaklasimla yemeklere önem veren bir marka olmanin sorumlulugu ile görevimizi yerine getirmeye devam ediyoruz. Örnek Yemek Sanayi olarak 300’ün üzerinde çalisanla 230 noktada 28 bin kisiye her gün yemek sunduk. 100’e ulasan uzman ekibimizle Türk mutfaginin enfes yemeklerini yillardir ayni kalitede sunan Abidin Usta restoranlarina, bugün 6.’sini eklemenin gurunu ve mutlulugunu yasiyoruz. Bu markayi birlikte büyüttügümüz degerli dostlarimiz ve hemsehrilerimiz basta olmak üzere, yeni yatirimimizin hayata geçmesinde verdikleri destek için Rektörümüz Prof. Dr. Ferudun Yilmaz ve üniversite yöneticilerimize tesekkürlerimi sunuyorum” seklinde konustu.

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen ise, “Büyüklerimiz Abidin ve Kamil Özen’in bize biraktiklari en önemli miras onurlari ve isimleriydi. Bizler de onlardan sonra gelen kusaklar olarak, bu degeri daha yukarilara çikarmak için gayret ediyoruz. Abidin Usta, bir insan basarili olmak istiyorsa çaliskan, tutumlu ve isinin takipçisi olmali, hesabini iyi yapmali, yilmamali, sürekli çalismali, kaliteyi artirmali ve yenilikçi olmali diyordu. Hizmet sektörü açisindan da en önemli nasihati suydu; müsteriyi kimse kandiramaz. Müsteri kaliteli ürünü dükkân sahibinden daha iyi bilir. Çünkü müsteri her yeri gezer, isletmeci kendi lezzetini bilir. Isinize ne kadar bakarsaniz isiniz de size o kadar bakar derdi. Biz de bu nasihatleri ilke edinerek is hayatinda yürümeye devam ediyoruz” diye konustu.

Bursa Uludag Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yilmaz da, “Abidin Usta Osmanli Sofrasi gibi bir tesis, 16 bin dönümlük bir araziye sahip olan kampüsümüz için uzun zamandir ihtiyaç duyulan bir alandi. Sonunda bu ihtiyacimizi karsilayacak bir yerin varligi bizi çok memnun ediyor. Büyük bir akademisyen, çalisan ve ögrenci nüfusuna sahip olmanin yani sira, arastirma üniversitesi olmamiz sebebiyle de sürekli bir misafir akisina sahibiz. Abidin Usta Osmanli Sofrasi’nin açilmasiyla birlikte hep üniversite mensuplarimizin kaliteli bir adresi oldu hem de misafirlerimizi yesilin görkemli manzarasi esliginde agirlama firsati bulacagiz. Abidin Usta Osmanli Sofrasi, yalnizca üniversitemize degil, tüm sehrimize hitap edecek sekilde planlandi” dedi.

Açilista konusan Bursa Ticaret Borsasi Baskani Özer Matli ise, “Bursa, göçmenlerin yogun oldugu bir sehir oldugu için zengin bir yemek kültürüne de sahiptir. Abidin Sakir Özen ve Refik Özen de bu kültürü yasatmaya çalisan basarili girisimcilerdir. En önemli eserleri Bursa’nin yemek konusundaki kendi degerlerini gelecege tasimalaridir.” diyerek Abidin Usta Osmanli Sofrasi’nin nesilden nesile aktardigi gastronomi kültürüne dikkat çekti.

Uludag Üniversitesi Görükle Kampüsü’nde düzenlenen açilis törenine, AK Parti Bursa Milletvekili ve Meclis Insan Haklari Komisyonu Baskani Hakan Çavusoglu, AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kiliç, önceki dönem Bursa milletvekilleri Önder Matli, Ali Kul, Mustafa Esgin, Zafer Isik, Sevket Orhan, AK Parti Yerel Yönetimler Baskan Yardimcisi Recep Altepe, Bursa Cumhuriyet Bassavcisi Ramazan Solmaz, Bursa Bölge Adliye Mahkemesi Baskani Abdulkadir Sahin, Bursa Ticaret Borsasi Baskani Özer Matli, kamu, siyaset, yerel yönetimler, is dünyasi ve sivil toplum kuruluslarindan birçok temsilcisi yer aldi. Açilis, konusmalarin ardindan yapilan dua ile birlikte protokol tarafindan kurdele kesimiyle gerçeklesti.
Kaynak: İHA