Üniversite Ögrencileri, Çamasir Kafe Ile Zamandan Ve Bütçeden Tasarruf Ediyor

İçel Büyüksehir Belediyesi, üniversite ögrencilerinin çamasir yikama sorununu Sosyal Hizmetler Daire Baskanligi bünyesinde hayata geçirdigi ‘Çamasir Kafe’ sayesinde çözüme kavusturdu.

Üniversite Ögrencileri, Çamasir Kafe Ile Zamandan Ve Bütçeden Tasarruf Ediyor
İçel Üniversitesi’ne yakin konumu ile Çamasir Kafe, içerisinde 8 adet çamasir yikama, 8 adet de kurutma makinesi ile hizmet veriyor. Çamasir Kafe’de ögrenciler, çamasir deterjani ve ütü için de herhangi bir ücret ödemiyor. Sira bekleme derdi olmadan çamasirlarini temiz ve hijyenik bir ortamda yikayan ögrenciler, disarida maliyetli olan bu uygulamadan belediye sayesinde kurtularak hem paradan hem de zamandan tasarruf sagladiklarini belirtiyor.

“Ögrencilerin bütçelerine katki sagliyoruz”

Çamasir Kafe Sorumlusu Cengiz Sevinç, Çamasir Kafe’nin hafta içi 08.00-17.00, cumartesi günleri ise, 09.00- 17.00 saatleri arasinda hizmet verdigini dile getirdi. Çamasir yikamak isteyen ögrencilere ücretsiz deterjan ve yumusatici da verdiklerini söyleyen Sevinç, ögrencilerin beklerken çay ve kahve içerek dinlenebilecegi oturma alanlari oldugunu da aktardi.

Çamasir Kafe’den hem yurtta, hem de evde kalan ögrencilerin faydalandigini söyleyen Sevinç, “Çamasir Kafe açildigi günden bu yana bin 150 ögrencimiz buraya kayit olmus durumda. Bu kayitlarla toplam 6 bin 500 yikamamiz var. Deprem zamani da Çamasir Kafe’mizi depremzedelere açtik ve yakin çevredeki 115 depremzedemiz de buradan faydalandi” dedi.

Çamasir Kafe sayesinde ögrencilerin bütçesine katki sagladiklarini da belirten Sevinç, “Ögrencilerin elektrik, su ve deterjan giderlerine bir katkimiz oluyor. Ayni zamanda ögrenciler buraya gelip çamasirlarinin yikanmasini beklerken kitap okuyup, satranç oynayabiliyorlar. Burada güzel vakit geçiriyorlar” diye konustu.

Çamasir Kafe sayesinde tasarruf eden ögrenciler, hizmetten memnun

İçel Üniversitesi’nde Ingilizce Ögretmenligi 3.sinif ögrencisi olan Gökay Göçmen, Çamasir Kafe’yi haftada 2 kez kullandigini ve bu hizmetin oldukça faydali oldugunu dile getirdi. Evde kaldigini ve elektrik, su, deterjan gibi masraflardan tasarruf edebilmek için Çamasir Kafe’yi kullandigini söyleyen Göçmen, “Biz ögrenciler için çok yararli bir uygulama. Evinde çamasir makinesi olmayan veya ücretli çamasir yikama hizmeti sunan konaklama yerlerinde kalan ögrenciler için ideal bir hizmet. Buraya birinci siniftan beri geliyorum. Birinci siniftayken evde kalmiyordum. Ücretli konaklamali bir yerde kaliyordum ve o zaman 10 liraya bir kez çamasir yikayabiliyorduk. Ondan sonra burayi kesfettim ve buraya gelmeye basladim” dedi.

İçel Büyüksehir Belediyesinin ögrenci dostu bir belediye oldugunu ifade eden Göçmen, “Sahilde açtigi kafeler, Mahalle Mutfaklari ve okuma salonlari, bunun büyük örnekleri” seklinde konustu.

Sehir ve Bölge Planlama 4. Sinif ögrencisi Onur Yüksel ise, Çamasir Kafe’nin en sevdigi özelliginin sosyallesmelerine imkân tanimasi oldugunu söyledi.

Yüksel, “Burada satranç oynayip, kitap okuyabiliyoruz. Buraya gelen arkadaslarla da tanisabiliyoruz. Buraya gelip çamasirlarimizi yikiyor, kurutuyor ve ütüleyebiliyoruz. İçel Büyüksehir Belediyesi bize bu imkânlari ücretsiz bir sekilde sunuyor. Bu imkânlar sayesinde ögrenci evimizde elektrik, su ve deterjan faturasindan tasarruf etmis oluyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA