Saglikçi Havva, Ismini Açiklamak Istemeyen Çiftin 600 Bin TL'lik Yardim Parasini Afetzede Vatandaslara Ulastirdi

Hatay’da depremzede vatandaslarin yardimina kosan saglikçi Havva Aydanur Ertugrul, ismini açiklamak istemeyen hayirsever bir çiftin 600 bin TL’lik yardim parasini, evleri ve konteynerleri gezerek afetzede vatandaslara ulastirdi.

Saglikçi Havva, Ismini Açiklamak Istemeyen Çiftin 600 Bin TL'lik Yardim Parasini Afetzede Vatandaslara Ulastirdi
Kahramanmaras merkezli depremlerde yerle bir olan Hatay’da, 25 bine yakin insan vefat etmisti. Afetin ilk saatlerinden itibaren Türkiye’nin dört bir yanindan kurtarma ekipleri ve saglik çalisanlari bölgeye yardima kosmustu. Antalya Il Saglik Müdürlügü’nde görevli 38 yasindaki Acil Tip Teknisyeni Havva Aydanur Ertugrul, asrin felaketinin ilk saatlerinden itibaren bölgedeki afetzede vatandaslarin hayatini degistirmek için mücadele ediyor. Saglik personeli Ertugrul, depremin yaralarini sarmak için kurucusu oldugu Ülkem Okuyor Dernegi araciligiyla afet bölgesine 21 çadir okul açti ve 7 bin 700’den fazla ögrenciye 100 binden fazla kitap ulastirdi. ATT Ertugrul; hayirsever gurbetçi çiftin Ülkem Okuyor Dernegi’ne bagisladigi 600 bin TL yardim parasini kentin 7 farkli noktasina dagitti.

Saglik çalisani Ertugrul, ‘1 kitap 1 zekat’ projesi afetzede insanlarin ihtiyaçlarini bir nebzede olsa gidermeye çalisiyor. Ertugrul ve ekibi tarafindan kitaplarla birlikte paketlenen paralar, afetzede vatandaslara ulastirildi.

“Ramazan’a hazirlik olsun diye kitapla zekat programini birlestirerek ‘1 kitap 1 zekat’ projesini baslattik”

Kitaplarin içine koyduklari yardim paralarini afetzede vatandaslara ulastirmaya çalistiklarini ifade eden saglik çalisani Ertugrul, “Hatay’a ilk gün ilk saatlerde gelen saglik ekiplerinden birisiyim. Hatay’da olan yaralari sarmaya çalisiyoruz. Kurdugum dernegin öncelikli amaci kitaba ulasamayan herkese destek olmak. Okumak isteyen çocuklari okutmak ve özellikle deprem bölgesinde fazla aktif olup yaralari sarmaya çalisiyoruz. Ramazan Bayrami öncesinde de Ramazan’a hazirlik olsun diye kitapla zekat programini birlestirerek ‘1 kitap 1 zekat’ projesini baslattik. Kitaplarin içerisine bir zarf koyalim dedik. Aileler hem kitap okusun hem de eksikliklerini gidersinler. Evleri ve konteynerlere dagitmaya devam ediyoruz. Desteklerinizi bekliyoruz” dedi.



“Allah bir daha o günleri yasatmasin”

Yardim çalismalarina destek olanlara tesekkürlerini dile getiren Emine Dogru, “6 Subat çok kötüydü. Allah bir daha o günleri yasatmasin. Çok zordu. Benim esim vefat etti. Kizimi okutmak istiyorum. Havva hanima çok tesekkür ederim. Hepsinden Allah razi olsun” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA