MG Marka Sifir Otomobil Ayipli Çikti, Satin Alan Kadin Magdur Oldu

Adana’da bir kadinin sifir aldigi MG marka otomobil ayipli çikmasina ragmen satan distribütör kabul etmedi. Kadin hakkini aramak için mahkemeye basvurdu.

MG Marka Sifir Otomobil Ayipli Çikti, Satin Alan Kadin Magdur Oldu
Adana’da 3 çocuk annesi Fatos Candar (32) 2022 yilinin Eylül ayinda çocuklariyla sorunsuz sekilde seyahat edebilmek için MG marka sifir otomobil aldi. Otomobili aldiktan 6 ay sonra pes pese 9 defa akü bitirince Fatos Candar, satan firmadan aracin ariza verdigini, birebir arizasi olmayanla degistirilmesini talep etti.

Satici distribütör ayipli araci geri almayarak Fatos Candar’i magdur etti. Candar ise mahkemeye basvurarak hakkini aramaya basladi.



“Akan trafikte bir anda durdu, çocuklarim arabadayken kaza yapiyorduk”

Araci aldiktan sonra ilk 5 ay sorunsuz sikintisiz sekilde kullandigini dile getiren Fatos Candar, "6. ay sorun yasamaya basladim. 9 defa aracimda akü bitti. Aküler bitmeden araç yolda ilerlerken kendi kendine stop etmeye basladi.

En trafikte akilli kavsakta büyük bir kaza geçiyordum, aracim bir anda durunca. Akan bir trafikte korku dolu anlar yasadik, aracimda 3 çocugum vardi. Servise gittigim de hiçbir sekilde yardimci olmadilar” dedi.



“Yetkili servis usule uygun islem yapmiyor”

Bu araci servis aldiginda bir belge vermediklerini ileri süren Candar, "Orada tuttuklari süreç içerisinde araç temin etmediler. Iki tane aküyü de sadece benim otoparkimda degistirdiler. Hiçbir sekilde su ana kadar yapilan islemler usule uygun degil" seklinde konustu.



“Yetkili servise her gittiginde farkli sorunlarla geldi”

Sürekli aracin servise gittiginde her defasinda farkli sorunlarla geldigini söyleyen Candar, "Önce camlarda ve kilit sisteminde sorunlar yasamaya basladi.

Su anda en büyük sorunum 7500 kilometre 8’inci aküm bitmisti. Servise de bu kilometrede verildi aracim. 5 ay sonra bana aracimi verdiklerinde kilometresi 8 bin 200 kilometredeydi" ifadelerine yer verdi.

“Aracin ayipli oldugunu kabul etmediler”

Satici distribütör aracin ayipli oldugunu kabul etmediklerini dile getirirken, "Ben de dava açmak zorun da kaldim. Bilirkisi aracin sorunlu oldugunu tespit etti. Araçtaki elektrik kaçagi tespit edilince ayip oldugu ortaya çikti. Aracin ayipli oldugu tespit edilmesine ragmen bana araci alip aynisini vermeye yanasmadilar" dedi.

Candar son olarak, "Hayatim riskte elektrik kaçagi olan araca binmemi sagladilar. Persembe günü de araci getirip biraktilar aracin hiçbir seyi olmadigini söylediler bana" ifadelerini aktardi.
Kaynak: İHA