Mahallenin Bozuk Yol Isyani

Adana’da çocuklarin ve hastalarin yogun yasadigi bölgede asfalt yolu ve altyapisi olmayan mahalleli yetkililere tepki gösterdi.

Mahallenin Bozuk Yol Isyani
Merkez Seyhan ilçesine bagli Akkapi Mahallesi’nde bulunan 12189 ve civar sokaklari iddiaya göre uzun yillardir hiç asfaltlanmadi. Belediye ekipleri Adana Su ve Kanalizasyon Idaresi’nin bölgede çalisma yaptigini gerekçe gösterip, yola mucur dökerek geçistirdi.

Çocuklarin ve hastalarin yogun yasadigi sokakta birçok vatandas ise magdur oldu. Her araba geçtiginde tozlarin havada uçustugu sokakta vatandaslar bir an önce yollarinin yapilmasini istiyor. Ayrica altyapi olmadigi için kanalizasyon sulari çocuklarin oyun oynadigi alanlara doluyor.

Akkapi Mahallesi 12189 ve civar sokakta yasayanlar yetkililere tepki gösterdi.

"Yagmur yagdiginda yollar çok kötü oluyor"

Ihlas Haber Ajansi’na konusan mahalle sakinlerinden Rabia Çiftçi, “Çocuklarimiz rezil oluyor. Okula gidene kadar çocuklarin kiyafetleri kirleniyor. Yagmur yagdiginda yollar çok kötü oluyor. Çocuklarimiza yeni ayakkabi almaya hasret kaldik. Çocuklar disari çiktigi an kirleniyor ayakkabilari. Sokaktan bir araba geçtiginde bütün toz eve giriyor” dedi.



“Yagmur yaginca burasi batakliga dönüyor”

Adnan Aslan isimli mahalle sakini ise yagmur sonrasi yollarin batakliga döndügünü söyledi.

Aslan, “Asfalt ve altyapi istiyoruz. Yol istiyoruz, çocuklar perisan halde. Çocuklar yagmur ve çamurda rezil oluyor. Yagmur yaginca burasi batakliga dönüyor” ifadelerini kullandi.

Seyhan Belediyesine bagli ekipler ise Adana Su ve Kanalizasyon Idaresi’nin de bölgede çalisma yaptigini, çalismalarin ardindan yolun yapilacagini bildirdi.
Kaynak: İHA