Istanbul'da Bekçilerden Insanlik Örnegi Kamerada Açiklamasi Bedensel Engelli Kadini Evine Kadar Tasidilar

Kagithane’de bedensel engelli oldugu için tekerlekli sandalye ile hayatini sürdüren 45 yasindaki Deniz Aydin, evine giden yolun dik bir yokusta olmasindan dolayi gece devriyesi yapan bekçilerden yardim istedi. Kadinin istegini kirmayan iki bekçi, onu evinin kapisina kadar götürerek büyük takdir topladi. Yasananlar kameralara da yansirken Aydin, “Ben ‘Isimiz var’ diye bir cevap almayi bekliyordum. Hiç öyle olmadi” diyerek bekçilere tesekkür etti.

Istanbul'da Bekçilerden Insanlik Örnegi Kamerada Açiklamasi Bedensel Engelli Kadini Evine Kadar Tasidilar
Kagithane Telsizler Mahallesi’nde geçtigimiz günlerde yasanan olayda, 7 aylikken çocuk felci geçirerek tekerlekli sandalye ile hayatini devam ettiren Deniz Aydin, geceleyin isten dönerken evinin çok dik bir bayirda bulunmasindan dolayi bir türlü evine ulasmadi. Gece saatlerinde çaresizce birilerinden yardim istemek için bekleyen Aydin’in yardimina o sirada devriye gezen Gültepe Sehit Mehmet Pat Polis Merkezi Amirligine bagli bekçiler kostu.

Bekçilerden insanlik örnegi

Bekçiler, kendilerinden yardim talebinde bulunan Aydin’i öncelikle bayirdan indirdi, sonrasinda ise tekerlekli sandalyesini tasiyarak evine kadar götürdü. Yapilan iyilik karsisinda büyük mutluluk yasayan Aydin, yardimina kosan iki bekçiye tesekkür ederken, yapilan bu davranis herkese adeta ‘Insanlik ölmemis’ dedirtti. Bekçilerin Aydin’a evine kadar eslik ettigi güzel anlar çevredeki bir vatandasin cep telefonuna anbean yansidi.

“Bekçi kardeslerim yardimci oldu, iyi ki varlar”

Yasananlarin ardindan duygularini anlatan Deniz Aydin, çok mutlu oldugunu belirterek, “Evimin bulundugu yer çok bayir ve yokus. O sirada bekçi kardesleri gördüm. Beni indirebilecek kimse yoktu. Kendilerinden yardim rica ettim. Allah razi olsun, beni kirmadilar. Arabami evime kadar getirdiler. Tesekkür edip helallik isteyerek yolcu ettim. Ben böyle seylere çok alisik olmadigim için biraz utandim. Normalde beni kardesim götürüyor. Ancak kendisi mecburen acil bir sekilde ise gitmek zorunda kaldi. Bana da bekçi kardesler yardimci oldu. Ilk kez basima böyle bir durum geldi. Allah razi olsun, gayet sicak karsiladilar. Ben ‘Isimiz var’ diye bir cevap almayi bekliyordum. Hiç öyle olmadi. Kendileriyle daha fazla sohbet etmek istedim ama vakitleri yoktu.
Kaynak: İHA