Erzurum'da Camiler Ilk Teravihte Doldu Tasti

Erzurum’da Ramazan ayinin ilk teravih namazinda vatandaslar camileri doldurdu.

Erzurum'da Camiler Ilk Teravihte Doldu Tasti
Türk-Islam medeniyetinin bin yildir yasandigi ve yasatildigi Erzurum’da, "11 Ayin Sultani" Ramazan’da Ulu Camii, Lala Pasa, Narmanli, Cennetzade, Dervis Aga ve Seyhler, Ayazpasa, Kursunlu, Gez ve Gürcükapi gibi Osmanli, Selçuklu ve Artuklu dönemlerine ait tarihi camiler vatandaslar tarafindan çokça tercih ediliyor. Ilk teravih namazinda ise bazi camilerde vatandaslar yogunluktan yer bulamadi.

Ramazan ayi sebebiyle tüm camilerde mukabele okunurken, Yakutiye’de 7, Palandöken, Aziziye ve Oltu’da 2, Ispir, Uzundere, Tortum ve Narman’da ise 1’er camide hatimle teravih namazi kildirilacak. Vakiflar Bölge Müdürlügünce Narmanli Camii bahçesinde ihtiyaç sahiplerini için iftar çadiri kuruldu. Hatimle teravih kilinacak camiler ise söyle:

Yakutiye: Ayazpasa, Gürcükapi, Narmanli, Üniversite, Dervisaga, Gez ve Sükrüpasa, Aziziye: Dadaskent merkez, Gezköy Mahallesi, Palandöken: Haci Muammer, Olurogullari, Oltu: Aslanpasa, Yesil, Tortum: Merkez, Uzundere: Çarsi, Narman: Merkez, Ispir: Meydanli.

Ayrica, iftar sonrasi çocuklariyla camilere gelenler, hem dini sohbetleri dinliyor hem de Ramazan ayinin manevi havasini hatimle teravih namazi kilarak yasiyor.
Kaynak: İHA